Svi smo mi kao mali sate provodili igrajući igrice na popularnoj Sega Megi, PlayStationu ili PC-u… Ta vremena su za većinu, iza nas. Segu Megu i diskete su zamijenile neke druge stvari i savremene tehnološke mašine. Ali ostaju uspomene na stare igrice i pokoja razmijenjena disketa. 🙂

Ovde ću da izdvojim najpopularnije igrice koje su vladale krajem 20 vijeka. Bilo bi lijepo da svako od vas u komentarima napiše neku njemu dragu, koju sam ovde izostavila, da se svi zajedno prisjetimo i „proguglamo“ i zaigramo, opet!

Super Mario Bros – ubjedljivo jedna od najpopularnijih igrica tog vremena. Igrica namjenjena za sve uzraste! Igrač preuzima ulogu italijanskog vodoinstalatera Maria ili njegovog brata Luiđija. Cilj je da se prođe carstvo gljiv, zaobiđe ili eliminiše snaga zmaja i oslobodi princeza.

super mario bros world record speedrun

Teen Agent – avanturistička igrica puna zanimljivih zagonetki! Igrač upravlja tinejdžerom Mark Hopperom koji želi da postane tajni agent. Igrica ima tri dijela. U prvom, Mark treba da se dokaže obavljanjem tri zadatka za čuvara. U drugom, Mark mora lutati oko sela da bi stigao napokon do rezidencije zlikovca koji uzrokuje nestanak zlata. U trećem, Mark mora zaustaviti planove zlikovaca.

FIFA 98: RTWC – Igra se temelji na platformi FIFA: Road to World Cup 98. Igrač može koristiti stvarne skupine koje se koriste u finalu ili skupine sastavljene od slučajnog odabira uključenih timova.

674b8364 8eb4 4de5 bcef d313dfec682d

Bermuda Syndrome – igra je slična klasičnom Flashbacku iz 1992.godine. Naglasak igranja je na rješavanju problema. Skokovi, borbe i povrmeena upotreba stavki su neophodni za uspjeh. U nekim je tačkama neophodna komunikacija sa princezom kako bi se riješila zagonetka.

Pong – jedna od prvih igara ikada koja je nastala kao simulacija tenisa. U igrici imamo dva igrača koja se dobacuju sa “lopticom”. Ako jedan igrač ne vrati lopticu, drugi dobija poene.

hqdefault

PAC – MAN – popularni žuti kružić jede druge bijele kružiće u lavirintu i izbjegava duhove.

pacman

Tetris – tetromini (djelići) sastavljeni od kvadratića padaju s vrha polja za igru, Igrač ih može rotirati i slagati tako da ne ostaje prazan prostor. Kada jedan red popunimo djelićima, on nestaje. Kada se djelići nagomilaju do vrha, gubimo.

tetr

Chip and Dale 2 –  platformska igra gdje igrač može da igra sam ili u paru sa drugim igračem. Dvije vjeverice koje se bore protiv neprijatelja, trče, skaču, bacaju žireve, kuglice, bačve na neprijatelje i šefove.

Chip n Dale Rescue Rangers 2 NA cover art

Sokoban – logička igrica gdje igrač prebacuje kutije ili sanduke u skladištu, pokušavajući da ih prebaci na lokacije za skladištenje.

Sokoban ani

Battle city – igrica u kojem jedan ili dva igrača istovremeno brane bazu uništavajući druge tenkiće i poboljšavajući svoje vještine.

b

Nemoguće je bilo nabrojati sve popularne igrice iz doba djetinjstva, ovo su samo neke od njih, meni omiljene.

(Sandra Janković / STUDOMAT.ba)