Test: Živite li izbalansiran život?

 Test: Živite li izbalansiran život?

“Točak života” je najkraći test ličnosti, ali od ostalih se razlikuje po tome što nećete otkriti nešto novo o sebi, nego će vam pomoći da svoj život konačno dovedete u red.

Test se oslanja na teoriju psihologa koja kaže da se životi ljudi sastoje od nekoliko segmenata, u koje spadaju lični razvoj koji podrazumijeva razvoj emocija, duhovnosti i psihološki razvoj, zatim karijeru u koju spadaju i hobiji, te zdravlje i odnose s porodicom, partnerom i prijateljima.

Za sretan život je važno da živite izbalansirano, te da svakom od aspekata života posvećujete dovoljno pažnje.

Pomoću točka, otkrijte koji dio vas škripi i gdje bi se to mogle unijeti promjene.

Na točku ocijenite svoje uspjehe na svakom od aspekata od 1 do 10. Nakon toga sve tačke spojite linijom.

Ukoliko ste dobili kružnicu ili nešto njoj vrlo nalik, nakon što povežete sve tačke znači da živite potpuno uravnotežen život i da se sa svim njegovim problemima nosite dobro, kao i da vodite računa o sebi i ljudima oko sebe.

Ne očajavajte ako kod vas ni u jednoj skali nema ocjene 10, i ako niste dobili kružnicu, već neki mnogougao. To je tek početak vašeg boljeg života.

Psiholozi kažu da redovnim analiziranjem ličnog “točka života”, odnosno osjveštavanjem o kvaliteti svih aspekata vašeg života, možete brzo da napredujete i da ćete kroz nekoliko mjeseci primjetiti kako “točak” postaje okrugliji i veći. Ovaj test treba raditi jednom mjesečno kako biste pratili napredak.

Ajla B.

Ajla B.

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".

Možda te i ovo zanima?