Talgo vozom do Jadranskog mora: Studenti imaju pravo na povlaštenu kartu

Iz Željeznica FBiH dodaju da će o tačnom redu vožnje i cijenama karata javnost biti blagovremeno obaviještena.


railway train at abandoned train station in carpathia mountains
Foto: Envato

Voz će saobraćati petkom, subotom i nedjeljom od 1. jula 2022. do 11. septembra 2022. godine.

Iz Željeznica FBiH dodaju da će o tačnom redu vožnje i cijenama karata javnost biti blagovremeno obaviještena. Promotivna vožnja najavljena je za 1. juli, prenosi Buka.

– Postigli smo dogovor sa Hrvatskim željeznicama i ponovo, nakon osam i po godina, uvodimo liniju Sarajevo – Ploče – Sarajevo. Željeznice FBiH su kičma razvoja bh. privrede, i pored rekorda koje bilježimo u teretnom saobraćaju, od izuzetne je važnosti održavanje postojećih i vraćanje novih linija u domaćem i međunarodnom putničkom saobraćaju.

Ranije smo uvođenjem kombinovanog prijevoza uspijevali u ljetnoj sezoni omogućiti odlazak na Jadransko more. Direktnom linijom do Ploča podižemo nivo kvaliteta usluge, jer naši putnici će moći po prvi put uživati u putovanju u modernim i udobnim Talgo vagonima do krajnjeg odredišta.

Zahvalio bih se svim našim željezničarima koji ulažu znanje i maksimalne napore da Željeznice FBiH budu iz dana u dan bolje. Zahvaljujem se i kolegama iz Hrvatskih željeznica sa kojima smo uspjeli postići sporazum, na korist i radost svih putnika, kako iz Bosne i Hercegovine tako i Hrvatske, ali i na radost mnogobrojnih turista iz cijelog svijeta, kazao je generalni direktor Željeznica FBiH.

ŽFBiH nude putnicima niz drugih komercijalnih povlastica za određene kategorije putnika. Povlastica od 30 posto odobrava se kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika.

Istu povlasticu uživaju i studenti, penzioneri, osobe starije od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi.

Djeca starosne dobi od 4 – 12 godina, slijepa lica i njihovi pratioci, kao i grupe veće od 30 putnika imaju povlasticu 50 posto. Djeca do 4 godine starosti ostvaruju pravo na besplatnu vožnju.

– Željeznice FBiH osluškuju puls javnosti i nastoje svojim putnicima pružiti što kvalitetniju uslugu, uz zagarantovan komfor, sigurnost i pouzdanost, saopšteno je iz Željeznica FBiH.