Sveučilište u Mostaru dobilo prve magistre elektrotehnike

Iskrene čestitke prvim magistrima elektrotehnike sa željom da što prije pronađu posao.


Foto: Sumsova.ba
Foto: Sumsova.ba

Prve odbrane diplomskih radova na diplomskom studiju elektrotehnike održane su u srijedu 14. jula 2021. godine.

Advertisements

Na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike svoje diplomske radove obranili su studenti Marko Blažević i Marin Majstorović te postali prvi magistri elektrotehnike na Sveučilištu u Mostaru.

Prije pet godina Sveučilište u Mostaru pokrenulo je studij elektrotehnike koji provodi Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike. Studij je organiziran u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva iz Zagreba (FER), Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka (FERIT) i Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita (FESB), čiji profesori sudjeluju u izvedbi nastavnog procesa.

Advertisements

Studij se također izvodi i u suradnji s poduzećima iz BiH – Elektroprivreda HZHB, Elektroprijenos i HT Mostar, koji osim kadrovske potpore, studij upotpunjuju s aktualnim izazovima u gospodarstvu te je organiziran prema Bolonjskom procesu u dva ciklusa – preddiplomski studij u trajanju od tri godine i diplomski studij u trajanju od dvije godine.

Studenti prve generacije koji su preddiplomski studij upisali 2016. godine, a diplomski studij 2019. godine, ove godine okončavaju diplomski studij.

Iskrene čestitke prvim magistrima elektrotehnike sa željom da na tržištu rada postignu jednak uspjeh kao i tokom studiranja, piše Sumsova.ba.