Stvari koje nismo radili u srednjoj, ali ih radimo na faksu

Istina je - pravila iz srednje škole ne vrijede u stvarnom životu, a što ima stvarnije od fakulteta? Teško možemo zamisliti da će nas boljeti briga ako se pojavimo na predavanju u pidžami ili u trenerci, ali to je činjenica.


students 1556354909

Istina je – pravila iz srednje škole ne vrijede u stvarnom životu, a što ima stvarnije od fakulteta? Teško možemo zamisliti da će nas boljeti briga ako se pojavimo na predavanju u pidžami ili u trenerci, ali to je činjenica, prenosi teen385.com.

Dok smo u srednjoj školi pokušavamo izgledati lijepo jer nas peru hormoni i muku mučimo sa samima sobom i svojim izgledom. Isto tako, jako nam je važno kako će nas drugi doživljavati, a to se osobito odnosi na simpatiju.

Na fakultetu vrijede neka druga pravila, ona životna i vrijeme je da vas pripremimo na istinu; hoodie i masna kosa bit će vaši vječni suputnici. Stvari koje su nam bile posve normalne u srednjoj će se totalno izmijeniti, baš kao i naše poimanje svijeta.

Pripremite se jer vrijeme je da saznate što niste radili u srednjoj, ali ćete nadoknaditi na faksu:

Pročitamo sve što je profesor zadao

U srednjoj često napreskokce čitamo i učimo samo da bismo dobili dobru ocjenu, a na fakultetu zapravo pročitamo sve što je profesor zadao. To je zato što su na fakultetu bitni detalji i želimo razumjeti ono što smo pročitali kako bi to kasnije mogli primjenjivati.

Pokušavamo imati prijateljski odnos s profesorima

Tokom srednje nas peru hormoni i često želimo ispasti `face` pa odgovarati profesorima ili ih podbosti. Na fakultetu je skroz druga priča jer želimo imati prijateljski odnos s gotovo svim profesorima jer praktički o njima ovisi naša sudbina. Između ostalog, stariji smo i  znamo kako se trebamo ponašati.

Družimo se s različitim ljudima

Na fakultetu se susrećemo sa više različitih ljudi s različitim interesima i zanimanjima, ali na kraju shvatimo da nije bitno tko što sluša i kako se oblači ako nam odgovara kao osoba. Upravo zbog toga se na fakultetu družimo sa svima i ne biramo po kriterijima iz srednje škole.

Nije nam bitno kako smo obučeni na predavanju

Neka predavanja počinju ujutro, a studenti ostaju budni do kasno iz različitih razloga- ili uče ili tulumare. Baš zbog toga većinu studenata boli briga kako će doći na predavanje, a cure uglavnom možemo vidjeti u hoodie izdanju sa zavezanom punđom.

Od roditelja tražimo savjet

Dok smo srednjoškolci, jedva čekamo da nas roditelji ostave na miru sa svojim prodikama, ali na fakultetu `mijenjamo ploču`. Studenti traže savjet od roditelja, a pogotovo oni koji studiraju u drugom gradu. Oni još više cijene svoje roditelje i njihove savjete te jedva čekaju da vikendom dođu kući.

Napuštamo svoju sigurnu zonu

Bez obzira na to jesmo li sramežljivi ili ne- napustit ćemo svoju sigurnu zonu na fakultetu. Na faksu postajemo samostalniji i prepušteni sami sebi pa je to sasvim normalno. Za početak, ne idemo na faks s istim ljudima iz srednje i to je već razlog za napuštanje sigurne zone jer se moramo s njima upoznati.

Razmišljamo o tome što ćemo raditi ostatak života

Tijekom srednje ne razmišljamo intenzivno o tome što ćemo s ostatkom svog života, a na fakultetu nam se ta misao javlja svaki dan. U jednom trenutku ćemo ostati skroz zbunjeni i to će trajati nekoliko godina dok ne shvatimo što ćemo, ali ako i ne shvatimo to nije razlog za uzbunu jer nekom treba duže, a nekom manje vremena da mu se život posloži.

Idemo van radnim danom

Srednjoškolci ne idu van preko sedmice nego uglavnom vikendom. Na fakultetu je neka druga priča jer većina brucošijada, a često i studentskih partija se održava preko sedmice, primjerice četvrtkom ili petkom. No, kada smo studenti tada se i naviknemo na takav tempo i to postane normalno.

(STUDOMAT.ba)