Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Zvukom alarma počinje stres, žurba… U nastavku pročitajte sedam savjeta koje sigurno radite, a ne biste trebali ukoliko želite da vam dan prođe u dobrom raspoloženju.

1) Ne pritiskati “snooze” na alarmu. Stručnjaci za kvalitetan san kažu da to nije dobra ideja, jer ćete samo ponovo zaspati i zatim se vrlo brzo morati ponovo naglo probuditi. Rezultat? Osjećat ćete se umorno i bezvoljno, piše index.hr.

2) Nemojte ostati sklupčani u krevetu. Radije se protegnite u ležećem položaju. Što bolje istegnete mišiće to ćete se bolje osjećati, a riješit ćete se i dijela stresa uoči početka novog radnog dana.

3) Ne provjeravajte e-mail čim se probudite. Umjesto toga dan počnite pozitivnim mislima i planovima za ostatak dana.

4) Nemojte zaboraviti napraviti krevet. Vjerovali ili ne, stručnjaci ovu jednostavnu naviku povezuju s produktivnošću koja slijedi u ostatku dana.

5) Nemojte odmah posegnuti za šoljicom kafe. Između 8 i 9 sati ujutro, kažu eksperti, ljudsko tijelo proizvodi veće količine hormona kortizola, koji regulira količinu energije u organizmu. Ako popijete kafu prije 9.30, smanjit ćete proizvodnju kortizola i automatski imati manje energije.

6) Ako možete, probudite se u zoru ili kasnije, a ne dok je vani još mrak. To je važno zbog unutarnjeg sata kojega je lako poremetiti ustajanjem prije svitanja. Ako je vani još mračno kada se ustajete, upalite svjetla u stanu i razgrnite zastore u iščekivanju danje svjetlosti.

7) Pripazite na svoje jutarnje navike. Prema istraživanjima, ujutro je naša snaga volje najslabija, stoga su navike koje imamo najbitnije. Ustati na vrijeme, doručkovati i spremiti se za izlazak u “automatskom modeu” sačuvat će vam energiju za ostatak dana.

(Index.hr)