STUDOMAT zapošljava: Voliš da pišeš i aktivno koristiš društvene mreže? Prijavi se odmah!

STUDOMAT je u potrazi za mladim novinarima/kama i social media asistentima/cama! Voliš da pišeš i aktivno koristiš društvene mreže? Kreativan/a si i pratiš trendove na društvenim mrežama? Prijavi se odmah!


studomat cover

STUDOMAT ti omogućava da zaradiš mjesečni džeparac, razviješ svoje vještine, da stekneš odlične reference koje će ti biti preporuka u budućim angažmanima i da upoznaš super društvo!

Trenutno su otvorene dvije pozicije:

  • novinar/ka – social media asistent/ica
  • novinar/ka – social media asistent/ica

Opis posla:

Rad na portalu STUDOMAT i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter.

Šta od tebe očekujemo?

  • Poželjno je da nemaš radno iskustvo!
  • Da voliš pisati i da aktivno koristiš društvene mreže.
  • Da si kreativan/a i da pratiš trendove na društvenim mrežama.

Jedini faktor koji je eliminatoran je (ne)pismenost! To se do sada trebalo naučiti u školi, a sve ostalo ćemo naučiti zajedno! 😊

Ukoliko želiš postati dio našeg tima ispuni formular ispod:

[vfb id=10]


O nama

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

U Bosni i Hercegovini nije postojala uređena i ažurna internet adresa na kojoj su studenti i mladi mogli na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije o ovoj tematici, te je zbog toga i nastala ideja za pokretanjem ovog tematski fokusiranog portala.

STUDOMAT portal se bavi obradom studentskih tema i objavljivanjem aktuelnih studentskih novosti, stipendija, konkursa za posao, te informacija sa univerziteta i fakulteta iz Bosne i Hercegovine i zemalja iz okruženja. STUDOMAT u saradnji sa drugim organizacijama organizuje i sarađuje na realizaciji mnogih društveno korisnih projekata.

STUDOMAT, najveća internet zajednica studenata u regionu, zajedno sa informativno-edukativnim portalom za učenike osnovnih i srednjih škola Školski.ba čini mrežu portala za osnovce, srednjoškolce, studente, roditelje i nastavnike.