STUDOMAT.TV by haloo: Održan prvi „Turnir studentskih domova Bosne i Hercegovine“

Nakon "Domske šampionijade", u Studentskom domu "Nedžarići" u Sarajevu održan je prvi „Turnir studentskih domova Bosne i Hercegovine“.


Turnir studentskih domova Bosne i Hercegovine 6
Foto: Damir Hajdarbašić, STUDOMAT

Organizator ovog događaja bilo je Udruženja studenata Studentskog centra Sarajevo, a njihovom pozivu odazvala su se još tri studentska centra – Mostar, Tuzla i Zenica. Svaki dom je predstavljala jedna ekipa – u futsalu, košarci i odbojci. U njihovom fokusu ipak, bilo je druženje, s obzirom na to da su u Sarajevu proveli dva dana. Najbolji u košarci i futsalu bili su studenti iz Tuzle, a u odbojci studenti iz studentskog doma Bjelave. Kako su nam kazali, plan je da sveukupni pobjednik, a to je Tuzla, bude naredni domaćin turnira.

Osim u sportskim nadmetanjima, studenti su u Chill Zoni uživali u osvježenjima, dobroj muzici i zabavi koju je za njih pripremio Red Bull. Ususret ljetu i ispitnim rokovima, studenti su se zabavljali, zagrijali moždane vijuge, fotografisali u miniju, a uz pomoć novog Summer Editiona sa egzotičnim okusom pitaje dobili i krila koja će im pomoći da savladaju sve studentske obaveze i ispitne izazove koji su pred njima.

Turnir studentskih domova Bosne i Hercegovine 1