Studij Turizma ugostio eminentne stručnjake iz oblasti marketinga

Studij Turizma Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru nastavlja tradiciju održavanja kreativnih radionica za svoje studente, angažirajući gostujuće predavače sa partnerskih univerziteta u zemlji i regiji, te dokazane stručnjake iz prakse. Protekli vikend gosti Studija Turizma bili su eminentni stručnjaci iz oblasti marketinga: prof. dr. Almir Peštek i mr. Milenko Đurić.


Vanredni profesor na Katedri za marketing na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, dobitnik prestižne Fulbright postdoktorske stipendije koju dodjeljuje U.S. Department of State, i gostujući profesor  na Riga International School of Economics and Business Administration (RISEBA) u Latviji i Wirtschaftsuniversitaet Wien – Vienna University of Economics and Business u Austriji, dr. Almir Peštek, moderirao je i vodio interaktivnu radionicu naziva „Digitalni marketing i društveni mediji u turizmu“. Studenti su, između ostalog, obogatili vlastita znanja i stekli vještine u oblastima razvoja atraktivnih i inovativnih turističkih proizvoda, primjene digitalnih marketinških alata u turizmu, te razvoja destinacijskog menadžmenta u Bosni i Hercegovini.

Advertisements

Predavač na predmetima Marketing u turizmu i Odnosi sa javnošću u turizmu, te direktor Centra za odnose sa javnošću i međunarodnju saradnju u Visokoj turističkoj školi u Beogradu, mr. Milenko Đurić, održao je predavanje i interaktivnu radionicu studentima na temu „Turizam – jučer, danas, sutra“, gdje je tom prilikom studentima i nastavnom osoblju Studija ponudio saradnju u pripremi i realizaciji međunarodnih projekata, studentskih putovanja i posjeta turističkim atrakcijama u regiji, budući da iza sebe ostvaruje više od 30 godina profesionalnog iskustva u sektoru turizma i na desetine realiziranih domaćih i međunarodnih projekata u istoj oblasti.

Advertisements

– U ime svojih kolega/ica i svoje lično ime želim se zahvaliti profesorima, Pešteku i Đuriću, što su djelić svog bogatog znanja odlučili, i uspjeli u tome, prenijeti i na nas – studente, te tako nas dodatno educirati, ohrabriti, motivirati, te pripremiti za izazove koji nas očekuju na putu profesionalnog usavršavanja. Unaprijed se radujemo budućim radionicima koje organizuje menadžment Studija, jer sve do sada održane radionice su bile predivno iskustvo za nas, gdje impresije poslije svake radionice ponovno potvrđuju naš dobar izbor prilikom upisa studija, za naš portal izjavio je Mirza Tanović, student I godine Turizma.

(STUDOMAT.ba)