Studentsko zdravlje: Tri smutija koji čiste kožu sklonu aknama

Uživaj u ukusnim i zdravim smutijima ovog ljeta.


mixed berries smoothie

Svi znamo da je izgled naše kože u većini slučajeva direktan rezultat hrane, koju jedemo i zato ti donosimo tri recepta za smutije, koji čiste kožu sklonu aknama.

Smuti sa borovnicama i spirulinom

Prepun antiokidanasa i vitamina, ovaj smuti se prema veoma jednostavno. Svo bobičasto voće sadrži antiokidanse, ali unošenje borovnica u organizam u tečnoj formi, posebno pomaže da se smanji pojavljivanje akni. Spirulina je super prah od plavo-zelene alge, koja sadrži slobodne radikale, koji čiste kožu od toksina i povećava metabolizam kože za brže obnavljanje ćelija. Takođe, ako patiš od hiper pigmentacije kože, ovaj smuti će ti pomoći da se riješiš tamnih fleka, ultra.ba.

blueberry smoothie close up shot

Smuti od papaje, ananasa i kokosa

Kokosova voda osvježava i hidrira kožu. Chia sjemenke sadrže Omega 3 masne kiseline, koje spečavaju starenje kože, liječe ožiljke od akni i smiruju upaljenu kožu. Papaja sadrži vitamin A, koji pomaže da se uklone neaktivni protein iz kože, a koji pospješuje proizvodnju kolagena. Ovaj smuti će definitvno pomoći da revitalizuješ kožu.

tasty pineapple juice glass with pineapple fruit slices fresh natural pineapple cocktail juice glass white wooden table high quality stock photo

Smuti od kelja, banane i đumbira

Kao osnova većine smutija, banana sadrže veliku količinu kalijuma, koji pomaže da koža bude vlažna. Đumbir sadrži antioksidanse, koji pomažu da se spriječi starenje kože. Kelj je zelje, koje sadrži veliki broj vitamina i beta karotina, koji obnavljaju kožu. Ovaj smuti nije samo način da uneseš dovoljno zelja za detoks, već i pomaže da revitalizuješ suhu kožu.

freshly made bottle green smoothie close up