Studentski život: Trik pomoću kojeg ćete spriječiti vodu da iskipi iz šerpe

Sada ne morate "dežurati" pored šporeta kada nešto kuhate te praviti nepotrebne pauze prilikom učenja.


b 220518084
Foto: Screenshot Tiktok

Svakome od nas se dogodilo da nas nešto nakratko zaokupira dok kuhamo te da voda iskipi iz lonca. Jedna korisnica TikTok otkrila je trik pomoću kojeg ćete spriječiti da se ovo dogodi.

Naime, pratitelje je iznenadila otkrivši da je za rješenje ovog problema dovoljno staviti malo ulja za kuhanje na kuhinjski papir i utrljati ga na gornji rub lonca, prenosi klix.ba.

@shawntucker.realestate Keep your pots from boiling over #lifehack #tips #kitchenhacks #realtoroftiktok #cooktop ♬ Baby Work It – Your Favourite Garçon

Ovo bi zapravo moglo funkcionisati! Ulje se, naravno, ne spaja s vodom, tako da je logično da će je spriječiti da se izlije iz lonca, jedan je od komentra na objavljeni snimak.

Možete koristiti maslinovo ili bilo koju drugu vrstu ulja. Jedna žena je pitala koristi li se ovaj trik samo kada se kuha krompir. U odgovoru je navedeno da nije bitno koja vrsta namirnica se nalazi u loncu.

Drugi su naveli nekoliko dodatnih trikova koji su također korisni, a jedan od njih je taj da stavite malo margarina u lonac.