Studentski recepti: Pita zeljanica na moderan način

Želite pojesti pitu, a nemate vremena ni mogućnosti za razvijanje jufke? Ovaj recept je idealan za vas.


zeljanica
Foto: Coolinarka

U nastavku pogledajte vrlo jednostavan recept za zeljanicu, idealan za studente.

Sastojci

  • 500 g tankih gotovih kora s jajima za savijače
    ZA NADJEV
  • 600 g svježeg kravljeg sira
  • 4 jaja
  • 200 g kajmaka
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 250 g špinata
  • 1 kašikica soli
  •  crni mljeveni biber

Priprema

  1. Za nadjev jaja dobro razmutite, dodajte mlijeko, kiselo vrhnje, ocijeđeni propasirani sir, kajmak, blanširan, ocijeđen i nasjeckan špinat, sol i bibe. Sve dobro promiješajte.
  2. Lim (vel. 35×22 cm) premažite dijelom maslaca, stavite jedan list tijesta, premažite ga dijelom rastopljenog maslaca, složite sljedeći list tijesta i premažite dijelom pripremljenog nadjeva.
  3. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite tijesto i nadjev, piše coolinarka.com.
  4. Na kraju stavite preostala dva lista tijesta, prelijte preostalim maslacem, pa stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta.