U nastavku pogledajte vrlo jednostavan recept za zeljanicu, idealan za studente.
Sastojci
- 500 g tankih gotovih kora s jajima za savijače
ZA NADJEV - 600 g svježeg kravljeg sira
- 4 jaja
- 200 g kajmaka
- 200 ml mlijeka
- 200 ml kiselog vrhnja
- 250 g špinata
- 1 kašikica soli
- crni mljeveni biber
Priprema
- Za nadjev jaja dobro razmutite, dodajte mlijeko, kiselo vrhnje, ocijeđeni propasirani sir, kajmak, blanširan, ocijeđen i nasjeckan špinat, sol i bibe. Sve dobro promiješajte.
- Lim (vel. 35×22 cm) premažite dijelom maslaca, stavite jedan list tijesta, premažite ga dijelom rastopljenog maslaca, složite sljedeći list tijesta i premažite dijelom pripremljenog nadjeva.
- Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite tijesto i nadjev, piše coolinarka.com.
- Na kraju stavite preostala dva lista tijesta, prelijte preostalim maslacem, pa stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta.