Studentski život: Koliko ste najviše spremni platiti kafu u kafiću?

Popiti kafu u gradu postaje luksuz. Koliko možete izdvojiti novca za kafu?


kafa 1

Studiranje je vrijeme buđenja za svaku mladu osobu – tada se prvi put suočavaju sa pitanjem šta žele da budu, čime će se baviti, kako vide svoj budući život… Ali, mnogi baš tada shvate da je ono što najviše žele – kafa!

Kafa je, često, jedina motivacija da ustanete ranije i suočite se sa još jednim danom. Takođe, činjenica da će ona biti cio dan uz vas, ohrabruje.

Istraživanja su pokazala da kofein pospješuje rad mozga, koncentraciju i logičko rasuđivanje.

Nekada je i samo mirisi kafe dovoljan da vas izbavi iz “zombi stanja”. Istraživanje Nacionalnog univerzitetu u Seulu je pokazalo da je mozak pacova bolje funkcionisao, naročito u stresnim situacijama, nakon što su bili izloženi aromi kafe.

No, cijene iz dana u dan skaču. Svakodnevno slušamo priče o poskupljenjima. Osnovne životne namirnice za nekoga su postale luksuz.

Još veći “luksuz” postalo je ispijanje kafe u kafićima. Dok su studenti do prije par godina mogli u nekim kafićima popiti kafu za samo 1 KM, sada skoro da ne postoji mjesto gdje kafa košta manje od 2 KM.

Zanima nas kako studenti podnose ova poskupljenja te koliko su novca spremni izdvojiti da popiju kafu u kafiću. Odgovorite nam na pitanje u anketi, a rezultate vam prenosimo za nekoliko dana.

  1. Koliko novca ste spremni platiti kafu u kafiću?

    1. 1,5 KM
    2. Ne dam više od 2 KM
    3. 2,5 KM
    4. 3 KM
    73 glasova
    Podijeli rezultate sa prijateljima