Sastojci:
- 2 šolje heljdinog brašna
- 1 šolja kokosovog šećera
- 3 čajne kašike praška za pecivo
- 1/2 čajne kašike soli
- 1 čajna kašika cimeta
- 3 srednje zrele banane
- 1/2 šolje bademovog mlijeka
- 3 kašike kokosovog ulja
- 1 laneno jaje
- 1 čajna kašika ekstrakta vanilije
- 1 šolja veganskog čokoladnog chips keksa
Priprema:
- Zagrijati rernu na 180°C.
- Dodati brašno u posudu za miješanje. Zatim dodati kokosov šećer, prašak za pecivo, so i cimet, te sve dobro promiješati.
- Dodati banane u blender s bademovim mlijekom, ekstraktom vanilije i kokosovim uljem. Miješati dok se ne sjedini.
- Preliti mješavinu banana preko suvih sastojaka, a zatim dodati laneno jaje (namočiti sjemenke lana sa malo vode) i miješati dok se ne sjedini. Tijesto će biti prilično gusto, prenosi ultra.ba.
- Dodajti otprilike 3/4 veganskog čokoladnog chips keksa i poklopiti. Otprilike 1/4 staviti na vrh.
- Podmazati posudu veličine 23×13 cm i izrezati papir za pečenje, te obložiti dno posude.
- Staviti tijesto u posudu i ravnomjerno rasporediti.
- Staviti u rernu i peći oko 60-70 minuta, dok hljeb ne porumeni.
Prijatno!