Sastojci:
- 150 g kuhane riže Sant Andrea Zlato Polje
- 100 g mljevenih oraha
- 200 g kuhanog smeđeg graha (Podravka konzervirani smeđi grah)
- 60 g ukiseljene suhe rajčice Podravka
- 30 g mrvica
- jedan veći luk
- 2 žlice Vegeta grill BBQ marinada (ili Podravka kečapa)
- 3 žličice Vegeta Natur Grill
Priprema:
- Rižu skuhajte i ohladite.
- Možete upotrijebiti grah iz konzerve, ali možete ga i sami skuhati. Dobro ga zgnječite vilicom.
- Suhe rajčice narežite na komadiće.
- Luk sitno nasjeckajte te pirjajte do zlatnožute boje.
- Mljevene orahe pomiješajte s grill začinom i kratko popržite u tavi.
- U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za burger. Možete upotrijebiti kuhaču ili promiješati rukama.
- Oblikujte 3 – 4 veća burgera ili 5 – 6 manjih pa odložite sa strane.
- Roštilj ploču dobro zagrijte i pecite burgere sa svake strane oko 5 minuta (ovisno o temperaturi vašeg roštilja).
Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!