Studentski recepti: Veganski burger

Veganski burger na bazi riže pravi je izbor za sve koji žele povećati unos povrća ili smanjiti unos mesa.


Veganski burger

Sastojci:

  • 150 g kuhane riže Sant Andrea Zlato Polje
  • 100 g mljevenih oraha
  • 200 g kuhanog smeđeg graha (Podravka konzervirani smeđi grah)
  • 60 g ukiseljene suhe rajčice Podravka
  • 30 g mrvica
  • jedan veći luk
  • 2 žlice Vegeta grill BBQ marinada  (ili  Podravka kečapa)
  • 3 žličice Vegeta Natur Grill

Priprema:

  1. Rižu skuhajte i ohladite.
  2. Možete upotrijebiti grah iz konzerve, ali možete ga i sami skuhati. Dobro ga zgnječite vilicom.
  3. Suhe rajčice narežite na komadiće.
  4. Luk sitno nasjeckajte te pirjajte do zlatnožute boje.
  5. Mljevene orahe pomiješajte s grill začinom i kratko popržite u tavi.
  6. U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za burger. Možete upotrijebiti kuhaču ili promiješati rukama.
  7. Oblikujte 3 – 4 veća burgera ili 5 – 6 manjih pa odložite sa strane.
  8. Roštilj ploču dobro zagrijte i pecite burgere sa svake strane oko 5 minuta (ovisno o temperaturi vašeg roštilja).

Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!