Studentski recepti: Uživajte u hrskavom domaćem čipsu od sira

Domaći čips od sira jedno je od onih genijalno jednostavnih jela za koje ne treba puno truda ni sastojaka, a najveći problem u cijeloj priči je kako se zaustaviti kad jednom na njega navalimo.


Ilustracija: Envato
Ilustracija: Envato

Oni hrabriji i spremniji da eksperimentišu mogu ga usitniti i isprobati u kombinaciji sa tamnom čokoladom. Mrvice od domaćeg čipsa od sira takođe su fantastičan dodatak jelima od riže ili tjestenine, mesu ili povrću. Za pripremu mogu poslužiti sirevi poput parmezana, cheddra, mozzarelle, kao i njihova kombinacija, omiljeni začini, kao i sjemenke.

Sastojci za čips od sira:

  • 1 šolja naribanog parmezana,
  • 1 šolja naribane gaude,
  • 1/2 kašičice chillija,
  • 1 kašičica vlasca,

Priprema je veoma jednostavna:

Na lim obložen papirom za pečenje ili silikonsku podlogu za pečenje, rasporedi tanke slojeve naribanog sira u krugove, pa ih pospi začinima. Peci u rerni na 200 stepeni Celzijusa otprilike oko 5 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi i zapeče, prenosi Ultra.

Izvadi iz rerne i ostavi da se ohladi pa odvoji čips od podloge.

Čips možeš ispeći i u tavi bez ulja.

Uživaj u hrskavom domaćem čipsu i obraduj sebe i drage ljude!