Produžen rok za podnošenje prijava za stipendije Grada Bihaća

Ne propustite svoju priliku za vrijednu stipendiju!


Foto: Agoda

Iz službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Bihaća obavještavaju studente da je rok za podnošenje prijava za stipendije Grada Bihaća za akademsku 2021/22. godinu produžen do 24. novembra 2021. godine.

Advertisements

Pravo na dodjelu gradskih stipendija imaju redovni studenti na svim godinama studiranja, koji imaju prebivalište na području Grada Bihaća u vremenskom trajanju od najmanje 6 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za dodjelu stipendija, uz uslove da nisu, osim iz opravdanog razloga ( što se dokazuje vjerodostojnom medicinskom dokumentacijom), ponavljali godinu studija i da ne koriste odobreni kredit, stipendiju ili drugi oblik novčanog primanja koja imaju karakter stipendije.

Grad Bihać će stipendirati 20 novih korisnika dodjelom stipendije redovnim studentima visokoškolskih ustanova koji studiraju na preddiplomskom (I ciklus) i diplomskom (II ciklus) studiju, a dodjeljuje se 5 stipendija za deficitarna zvanja za prvu godinu studija, 5 stipendija za deficitarna zvanja za drugu i više godine studija, 5 stipendija za ostala zvanja za prvu godinu studija i 5 stipendija za ostala zvanja za drugu i više godine studija.

Stipendije se dodjeljuju za deset mjeseci tekuće akademske godine u mjesečnom iznosu od 200,00 KM.

Advertisements

Konkursom je definisana i lista deficitarnih zanimanja za akademsku 2020/21. godinu: profesor fizike, profesor informatike, profesor elektro-tehnike, inžinjer geodezije, profesor sociologije, profesor psihologije, profesor biologije, inžinjer fizike, inžinjer rudarstva, inžinjer zaštite na radu, profesor muzičke kulture, doktor opće medicine i svi doktori specijalisti.

U konkursu se, između ostalog, navodi da se prijava na konkurs podnosi putem pošte na adresu: Grad Bihać, ul. Bosanska br.4. sa naznakom: Prijava na konkurs Komisiji za dodjelu stipendija putem Službe za opću upravu i društvene djelatnosti. Prijava se može predati i neposredno u zgradi Gradske uprave – Centar za pružanje usluga građanima (Šalter sala), svakim radnim danom od 7 do 15 i 30 sati.

Za više detalja pogledati Konkurs Grada Bihaća za dodjelu stipendija u akademskoj 2021/22. godini.