Sastojci:
- 1 jabuka
- 1 banana
- 50 grama brašna
- Sok od limuna
- ½ čajne kašike praška za pecivo
- 100 mililitara mlijeka
- 1 čajna kašika cimeta
Priprema:
Bananu nasjeckati na komade i ubaciti u blender, dok smjesa ne postane kašasta. Najbolje je iskoristiti prezrelu bananu. Izrezati jabuke poprečno na tanke kriške i ukloniti jezgro i košpice. Ne guliti koru jabuke. Izrezati pet kriški od jedne jabuke, prenosi ultra.ba.
Staviti sve ostale sastojke i bananu u posudu i miješati, dok ne postanu homogena smjesa. Ugrijati kokosovo ulje u tavi, umočiti svaku jabuku u homogenu smjesu i zatim kratko pržiti u tavi. Palačinke od jabuka pržiti sa svake strane po minut, dok ne postanu zlatne. Poslužiti ih tople sa javorovim sirupom ili čokoladnim prelivom.
Prijatno!