Studentski recepti: Napravite jedinstvenu i jednostavnu tjesteninu po receptu Cameron Diaz

Cameron Diaz ima odličan recept za ukusnu pastu sa bijelim lukom i limunom


Foto: Envato
Foto: Envato

Cameron Diaz ima odličan recept za ukusnu pastu sa bijelim lukom i limunom.

Sastojci:

  • 1 pakovanje tjestenine po izboru
  • 1 glavica bijelog luka
  • 1 šolja parmezana
  • 4 kašike maslaca
  • 3 limuna (sok)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Prstohvat soli

Priprema:

Prokuhaj slanu vodu i dodaj tjesteninu. Kuhaj dok ne postane “al dente”, ocijedi tjesteninu, dodaj sok od limuna i prtohvat soli i promišaj tjesteninu. Oguli i nasjeckaj bijeli luk na sitne komadiće, piše Ultra.

Zagrij maslinovo ulje na umjerenoj vatri u dubljoj tavi ili woku. Smanji vatru i dodaj bijeli luk i maslac. Kada bijeli luk malo požuti, dodaj tjesteninu u tavu ili wok. Na kraju dodaj parmezan. Ukrasi bosiljkom, nanom ili rukolom.

Uživaj i prijatno!