Studentski recepti: Čokoladni muffini

Za sve ljubitelje čokolade i jednostavnih dobro poznatih poslastica donosimo čokoladne muffine.


Sastojci: 

  • 250 gr brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 180 gr šećera
  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 90 ml ulja
  • 3 kašike kakao praha
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 jaje
  • kokos i šlag (po želji)

Priprema: 

U jednu zdjelu sastavite: kakao, brašno, šećer, sodu bikarbonu, te prašak za pecivo. Izmješajte sve to dok ne postane jednolična smjesa.

Jaje i mlijeko umutite u posebnoj posudi, a nakon što ih dobro izmješate saspite sadržaj u suhu smjesu koju ste prije toga sastavili.  Dvije trećine čokolade koju se najprije vrlo sitno isjeckali  također dodajte u smjesu i pažljivo izmješajte dok se sastojci ne sjedinje.

Dobijenu smjesu sipajte u kalupe za muffine i po vrhu pospite ostatkom čokolade. Zatim u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni, pecite 20 minuta.

Nakon što muffine izvadite iz pećnice možete staviti šlag na njih i posuti kokosom za dodatak ukusa. Uživajte!


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Ajla Bašić

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".
X