Hrenovke su jelo za koje ne želimo znati od čega je napravljeno, a studentima je jedna od omiljenih namirnica. Osim što je brzo gotovo, također daje osjećaj sitosti u kombinaciji s nekakvom salatom i/ili hljebom.
Danas vam donosimo nešto drugačiji recept za pripremu hrenovki.
Potrebno:
- 8 hrenovki bez ovoja (kako se ne bi morale guliti)
- 16 tankih šnita suhog mesa
- 8 dužih ili 16 kraćih listića topljenog sira
- čačkalice
Priprema
Hrenovke kratko prokuhati. Prerezati svaku po dužini na pola pa na svaku staviti malo sira pa ponovo poklopiti.
Suhim mesom pažljivo spiralno omotati svaku hrenovku pričvrstivši na vrhovima i na sredini čačkalicom (jednostavno probosti kroz hrenovku i suho meso). Za svaku hrenovku bit će vam potrebne dvije trake suhog mesa.
Položiti hrenovke na tepsiju obloženu papirom za pečenje pa ih kratko prepeći na najgornjoj polici u pećnici na 220℃ dok ne postanu hrskave, piše recipeci.com.
U foto-galeriji pogledajte postupak pripreme: