Studentske stipendije Fondacije “Ljiljan” za akademsku 2020/2021. godinu

Fondacija „Ljiljan“ IZ-e Bošnjaka Sjeverne Amerike raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za studente svih fakulteta u Bosni i Hercegovini


stipendije ljiljan scaled
Graduation hat with blue tassel on top of glass jar or piggy bank filled with coins on modern city background with copy space. Saving money for education or scholarship concepts

Fondacija „Ljiljan“ Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za studente svih fakulteta u Bosni i Hercegovini za školsku 2020/2021 godinu. Iznos stipendije je 500.00 USD odnosno ekvivalentno u KM shodno kursu dolara nekoliko dana prije dodjele stipendija.

Za studente u Bosni i Hercegovini stipendije će se dodjeljivati u mjesecu januaru 2021. godine u Sarajevu sa naknadno dostavljenom informacijom stipendistima o tačnom mjestu i vremenu.

Fondacija će za 2020/2021 školsku godinu dodijeliti 100 stipendija u Bosni i Hercegovini. U slučaju da zaprimimo veći broj aplikacija koje zadovoljavaju uslove konkursa, Fondacija će dodijeliti i veći broj stipendija u slučaju dodatnog priliva sredstva za svrhu stipendija od donatora.

Rezultati konkursa će biti objavljeni u mjesecu januaru 2021. godine na web stranici Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike www.icnab.com.

Pravo na stipendiranje imaju redovni studenti fakulteta u Bosni i Hercegovini sa prosjekom 8 i više.
Prednost imaju socijalno ugrožena djeca, djeca šehida i demobilisanih boraca, djeca jetimi te djeca povratnika kao i studenti sa postignućem ili ostvarenjem u bilo kojem polju.

Konkurs ostaje otvoren do 31. decembra 2020. godine.

Više informacija o načinu prijave za stipendiju pogledajte ovdje.