Studentske ispovijesti: Sve je lakše ako ni najbolja prijateljica nije još počela učiti

Zovete najbolju prijateljicu i pitate je da li je počela učiti. Da li ste se našli u takvoj situaciji?


ucenje 1
Foto: TikTok

Svi smo mi nekada skloni odgađati stvari jer smo oduvijek bili ‘kampanjci’ i sami sebe uvjeravamo kako najbolje radimo pod stresom ili kad nam prijete rokovi. Izgovor zašto smo nešto počeli raditi u “5 do 12” lako je pronaći: imali smo previše posla, nije bilo pravo vrijeme za takav posao…

Jeste li se ikada zapitali šta vas zaista koči da postignute produktivnost i ostvarite sve što ste planirali?

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Jedna studentica objavila je video u kojem je na duhovit način prikazala kako izgleda kada propadne jedno od najčešćih studentskih obećanja.

Ono kad kažete da ćete krenuti učiti na vrijeme, ali ipak to niste uradili, lakše vam je ako je i najbolji prijatelj/ica u istoj situaciji.

@anabraje

Dal ste se vi nekad nasli u ovakvoj situaciji #fyp #ispit #rokovi #ucenje #skola #test #student #ucenjenocprijeispita #studiranje

♬ original sound – 🇹🇷

U nastavku pročitajte četiri savjeta kako posao obaviti na vrijeme i izbjeći stres zbog premalo vremena:

1. Zadajte sebi rok

Napišite šta želite postići i odrediti tačan datum do kada to morate završiti. Vaš cilj zapišite na papirić i postavite ga na neko uvijek vidljivo mjesto.

2. Krenite s malim

Normalno je da će vas u početku ponijeti emocije te ćete razmišljati “o velikom”, ali najefikasniji način jest podijeliti posao na više malih zadataka.

3. Ne fokusirajte se samo na male zadatke

Mnogi od nas kad biraju radne zadatke prvo izabiru one koje će lakše savladati, ali na taj način imat ćete lažan osjećaj kako ste “mnogo toga” napravili, a time ste i skloniji odgađanju težih zadataka.

4. Odredite posljedice uspjeha i neuspjeha

Prije nego što počnete s poslom, sami odredite simboličnu nagradu kojom ćete se počastiti nakon obavljenog posla.