Studentska solidarnost: Na ovaj način pomažu kolegama da uče i polažu u doba pandemije

Koliko je bitna solidarnost najviše pokazuje studentska inicijativa "Knjiga na klik" која ima cilj da pomogne studentima da uče i polažu ispite u kontinuitetu u doba pandemije.


Snimka zaslona 2022 02 09 214258
Foto: Screenshot YouTube

Kada studenti misle jedni na druge i u teškim vremenima tada se stvaraju ideje kako bi olakšali jedni drugima svakodnevicu. Tako je pokrenuta inicijativa “Knjiga na klik”.

-To je projekat koji je rađen u saradnji sa Studentskim centrom Novi Sad i Gradskom bibliotekom kako bi studenti koji su u samoizolaciji, kojima nema ko da pomogne, mogu da se jave da pošalju mail Gradskoj biblioteci za literature koja im je potrebna i ta literature im stiže na mail adresu u najkraćem mogućem roku, objašnjava Igor Knežević, student prorektor Univerziteta u Novom Sadu.

Druga inicijativa je u vezi sa call centrom putem kojeg mogu potražiti i drugu vrstu pomoći uz poštovanje mjera zaštite od koronavirusa, prenosi Rtv.rs.

-Imali smo situaciju da im se dostave skripte, knjige, da im se dostavi hrana iz menze, tako da su to neke najčešće stari, kaže Knežević.