fbpx

Studentska solidarnost: Na ovaj način pomažu kolegama da uče i polažu u doba pandemije

Koliko je bitna solidarnost najviše pokazuje studentska inicijativa "Knjiga na klik" која ima cilj da pomogne studentima da uče i polažu ispite u kontinuitetu u doba pandemije.


Foto: Screenshot YouTube

Kada studenti misle jedni na druge i u teškim vremenima tada se stvaraju ideje kako bi olakšali jedni drugima svakodnevicu. Tako je pokrenuta inicijativa “Knjiga na klik”.

Advertisements

-To je projekat koji je rađen u saradnji sa Studentskim centrom Novi Sad i Gradskom bibliotekom kako bi studenti koji su u samoizolaciji, kojima nema ko da pomogne, mogu da se jave da pošalju mail Gradskoj biblioteci za literature koja im je potrebna i ta literature im stiže na mail adresu u najkraćem mogućem roku, objašnjava Igor Knežević, student prorektor Univerziteta u Novom Sadu.

Druga inicijativa je u vezi sa call centrom putem kojeg mogu potražiti i drugu vrstu pomoći uz poštovanje mjera zaštite od koronavirusa, prenosi Rtv.rs.

-Imali smo situaciju da im se dostave skripte, knjige, da im se dostavi hrana iz menze, tako da su to neke najčešće stari, kaže Knežević.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!