Studentima u Tuzli koji stanuju u studentskom domu bit će organizovani iftari

Studentski centar Univerziteta u Tuzli će organizovati iftare za studente stanare SC-a.


Fresh Medjool Dates. Ramadan kareem.
Ilustracija: Envato

Na incijativu US STUDENJAK Studentski centar UNTZ će organizovati iftare za studente stanare SC-a. Isti neće biti organizovani na način kako smo to do sada navikli u praksi zbog epidemioloških mjera koje su na snazi.

Za iftare će se vršiti dostava, odnosno članovi US STUDENJAK će biti zaduženi da blagovremeno dostave iftare u sva tri paviljona SC-a, kao i da preuzmu lepine u pekari Ljubače da bi iste bile svježe.

Prilikom preuzimanja iftara, studenti su dužni prijaviti se za naredni dan kod odgovornih osoba u paviljonima SC-a.

Kontakt osobe:

  • Paviljon l – Moulay Mehdi El Idrissi
    (Preuzimanje u prostoriji US STUDENJAK- l sprat)
  • Paviljon ll – Emina Duranović
    (Pruzimanje u učionici- prizemlje)
  • Paviljon lll – Azur Mujkanović
    (Preuzimanje u Clubu studenata- prizemlje)

Studenti koji žive u privatnom smještaju, a koriste usluge restorana SC-a (abonentske kartice kolegica i kolega studenata stanara SC-a) mogu se prijaviti za iftare kod kolege Selmira Durakovića.

 – Ono što smo imali kao obavezu jeste da sami finansiramo dovoz lepina i stiropol posude za dostavu, za što smo trebali odvajati oko 20-30-ak pfeninga za svaki iftar. Međutim, za prvih 1000 komada posuda dobili smo donaciju od jednog doktora koji je bio naš student, te je želio ostati anoniman. Dovoz lepina je obećan od strane kolegice i kolege stanara paviljona lll, koji su također rekli da nema potrebe da se objavljuju imena, napisali su predstavnici Studentskog centra na FB stranici.

Hvala svim donatorima u ime studenata Studentskog centra

 – Nadamo se da ćemo i ostatak uspjeti riješiti, te da nećemo imati potrebu skupljati finansijska sredstva od studenata. Također, molimo Vas za razumijevanje ukoliko se u prvim danima pojave nenamjerne greške u radu, s obzirom da se radi o novom modelu organizacije iftara, dodali su.

Za sve sugestije i primjedbe možete se obratiti na email: us.studenjak@gmail.com