Studentica u Sarajevu šeta pse za 15 KM i čuva mace za 10 KM po danu

Mnogi su u raspravama istakli kako se ovakve usluge u inostranstvu naplaćuju po 30 eura, ali ima i onih koji smatraju da je cijena studentice previsoka.


Foto: Envato
Foto: Envato

Studentica Veterinarskog fakulteta u Sarajevu odlučila je svoju ljubav i svoje znanje prema životinjama iskoristiti na najbolji mogući način.

Mlada djevojka objavila je svoje usluge čuvanja maca kao i šetanje pasa na društvenim mrežama, a njen post izazvao je lavinu komentara, piše Crna-Hronika.

Nudim usluge čuvanje mačke u vašem stanu, 10 KM na dan sa vašom hranom, i šetanje pasa 5 KM po satu. Iako do sada nisam čuvala tuđe ljubimce, imam svoju mačku već 9 godina (mačka nije sa mnom u ovom stanu) i šetala sam i ranije pse, tako da mogu obećati da će vas ljubimac imati svu moguću pažnju i brigu, a meni ce služiti kao podsjetnik za šta se školujem, oglasila se studentica.

Na njen oglas javili su se ljubitelji životinja koji tvrde da su ove usluge skupe.

Skupo ti je 15 KM dan, ja za cuke plaćam 10 KM a uglavnom je 20 KM za cuke da ti dođe na adresu po psa i vrati ga na adresu i extra smještaj i šetanje psa. Ne razumijem kako tako odmah nadignete cijene, lijepo je što želiš zaraditi, ali imaj malo obzira, što kaže ova žena nije slon. Oko mačke stvarno nemaš posla. 10 KM dan je maximum. Toliko je studentica počinjalo sa sličnom poslićima, šetanje pasa, bome cijene su previsoke i je li misliš da su uspjele, nisu. 10 KM dnevni za mačku je ok, a 15 KM onda tu obezbijediš hranu i dođeš po mačku na adresu i vratiš je, jer u 20 KM za čuvanje psa sa noćenjem, ne samo dnevni boravak, je uključena i hrana i prevoz, napisala je jedna od ljubiteljica u komentaru na društvenim mrežama.