Studenti iz Zenice osvojili prvo mjesto na Univerzitetskom takmičenju u Budvi

Na spomenutom takmičenju je učestvovalo preko 1700 studenata iz 6 država, te 20 gradova.


studenti unze

Studenti Univerziteta u Zenici ostvarili su izuzetan uspjeh na regionalnom Univerzitetskom takmičenju održanom u Budvi u periodu od 15. do 19. maja ove godine. Na spomenutom takmičenju je učestvovalo preko 1700 studenata iz šest država i 20 gradova.

U konkurenciji brojnih  univerziteta iz regiona, Ahmed Patković, Emina Šaćirbegović i Mateo Sušić su se posebno istakli u kategoriji znanja, gdje su dobili zadatak da predstave inovaciju za unapređenje bankarskih sistema. Studenti su napravili projekat pod nazivom “Dobbi”.

“Dobbi” je predstavljen kao virtuelni asistent za mobilno bankarstvo koji bi svojim korisnicima pružio uvid na njihove finansije, pomogao im pri planiranju raspodjele njihovog dohotka, ograničavanju njihove dnevne potrošnje i stvaranjem mogućnosti za povrat novca od 3% prilikom kartičnog plaćanja. Ahmed, Emina i Mateo su za 90 minuta uspjeli da smisle ideju, naprave prezentaciju i esej, koji im je donio pobjedu na ovom takmičenju.

Stručni žiri je jednoglasno proglasio ideju studenata Univerziteta u Zenici najboljom, što je donijelo UNZE prvo mjesto, piše Zenicablog.

Također, povodom odlaska studenata na takmičenje u Budvu obratila se i predsjednica Unije studenata UNZE, Larisa Gadžun:

Drago mi je da mogu još jednom potvrditi da Univerzitet u Zenici njeguje talente i pruža podršku vrijednim studentima. Naši studenti su osvojili prvo mjesto u kategoriji znanja na Univerzijadi, što je dokaz njihove predanosti i kvaliteta našeg obrazovanja. Moram pohvaliti Uniju studenata, koja se ponovo pokazala kao ključan faktor u ovakvim aktivnostima. Trudili smo se da našim studentima pružimo maksimalnu podršku kroz organizaciju i motivaciju, rekla je Larisa Gadžun, predsjednica  nije studenata UNZE.