Studentica se požalila da joj šest dana učenja nije bilo dovoljno za “prolaz”: Koliko ste najduže “štrebali”, a ipak pali?

Koliko ste najduže “štrebali” za ispit, a ipak pali?


Foto: Envato
Foto: Envato

Većina studenata, posebno uoči ispitnih rokova, nosi se s povišenim razinama stresa, lošom prehranom i manjkom sna, a sve kako bi uspjeli naučiti što više za što manje vremena i riješili isplanirane ispite.

No ponekad, bez obzira na trud i neprospavane noći, to ipak nije dovoljno za prolaz zbog čega onda studenti proživljaju razne emocije: od razočarenja i tuge jer je trud bio uzaludan, preko olakšanja što je barem gotovo (barem za ovaj put), do ravnodušnosti kad nastavljaju s učenjem i opće se ne obaziru na svoje osjećaje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

68666 kome6danaTEXT

Jedna je studentica Tehničko-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zagrebu upitala svoje kolege kako se osjećaju kad uče i padnu na kolokviju.

-Kakav je osjećaj učiti za kolokvij 6 dana i ne spavati do koje doba i onda pasti taj kolokvij? Jer ja znam, napisala je kratko u svojoj objavi na popularnoj Facebook stranici studentskog doma “Stjepan Radić”.

829b9 kom6dana4TEXT
Foto: Screenshot

Koliko ste dugo učili, a svejedno pali?

Da se svaka osoba drugačije nosi s ovakvom situacijom govore i studenti koji su se javili u komentare ove objave.

-Ne znam, kratko je kazala jedna studentica koja očito nije prošla sličnu situaciju. Drugi pak kolega ipak priznaje da to nikako nije lijep osjećaj. –Jedan od gorih, što jest, jest, prokomentarisao je.

b0d77 kom6dana1TEXT

 – Mislila sam da znamo i mi, onda sam se sjetila da nikad nismo učile šest dana, napisala je jedna studentica.

 – Kakav je osjećaj učit za kolokvij i ne izaći na njega jer si pao prošla dva?, upitao je jedan student kolegu.

 – Kako je učiti više mjeseci dan i noć i svejedno pasti?, upitala je studentica kojoj je očito bilo još gore.

Ima i onih koji uče mjesecima pa svejedno padnu

Iako svakoj osobi treba drugačiji period vremena kako bi naučila određeno gradivo, dio studenata se javilo s još gorim situacijama. Neki su učili i više mjeseci, ali svejedno s negativnim ishodom. Drugi se pak šale i nadovezuju komentarima da se na nekim fakultetima (poput Fakulteta političkih nauka) nikad ne uči tako dugo.

Izdvojili smo još nekoliko urnebesnih odgovora i situacija u kojima su se pronašli studenti.

Neki su sličnu situaciju prošli već četiri puta…

f4587 kom6dana5TEXT

Treba dodati da je bilo mnogo i onih koji su upozorili da je šest dana premalo za naučiti gradivo za bilo koji kolokvij te su studentici savjetovali da drugi put uči duže pa će i rezultat biti bolji. No, ono što je njeno pitanje izazvalo svakako je rasprava o tome koliko je vremena potrebno da se solidno savlada gradivo za kolokvij.

I dok neki tvrde da je i par dana prije ispita dovoljno, više je ipak onih koji tvrde da je za dobru ocjenu kolokviju ili ispitu ipak mudrije posvetiti više vremena.