Studentica preveslala lopova! Htio ukrasti njen Mercedes, ona ga zaključala u autu

Sve je snimila i objavila na svom Facebook profilu.


Foto: Facebook screenshot
Foto: Facebook screenshot

Rebecca Cheuk je oko 21 sat pogledala kroz prozor svoje kuće i šokirala se kad je u svome automobilu ugledala nepoznatog muškarca koji pokušava ukrasti njen Mercedes A45. Unutrašnje svjetlo automobila obasjavalo mu je lice. Brzo se dosjetila da svojim ključem zaključa lopova u automobilu i pozove policiju.

Studentica sestrinstva neprekidno je zaključavala luksuznog auta, cijena kojega se penje do 57 hiljada funti, svaki put kad je lopov pokušao izaći iz automobila. Nakon nekog vremena, počinitelj je odustao od pokušaja da izađe iz automobila pa je sjedio mirno i čekao policiju nakon čega je uhapšen i odveden u policijsku stanicu, prenosi Moj Faks.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Vlasnica automobila kaže da je posumnjala da se nešto događa jer je pas počeo lajati. Iz svoje kuće je snimila kako lopov pretražuje njen ruksak za rukavice i pritišće dugme za paljenje automobila, dok se svjetlo neprestano pali i gasi. Video je podijelila na Facebooku uz napomenu da i drugi dijele i budu oprezni.

Čovjek je upravo pokušao ukrasti moj Mercedes A45. Pripazite!, napisala je.

Oko 9 sati navečer čula sam nepoznati muški glas ispred kuće i zatvaranje vrata automobila. Ubrzo nakon toga pas je poludio i neprestano lajao. Pogledala sam na ulicu i vidjela nepoznatog čovjeka koji pokušava upaliti i ukrasti moj automobil. Odmah sam nazvala policiju i neprestano ga zaključavala, kad god je pokušao izaći. Pritisnula sam tipku hiljadu puta, pojašnjava dalje.

Srećom, policija je ubrzo došla i uhapsila ga. Bila sam tako potresena, imam samo 21 godinu i živim sama, dodala je za kraj.

Njena je objava izazvala mnoštvo reakcija i komentara od kojih se većina odnosi na njenu brzu i inteligentnu reakciju da spriječi počinitelja u svom planu krađe automobila.

Video možete pogledati na linku.