Studentica postala viralna na TikToku: Pokušala spojiti mamu sa profesorom na ‘blind dateu’ preko Zooma

Aly Oliver, studentica Univerziteta Colorado postala je viralna na TikToku nakon što je objavila svoje pokušaje da spoji majku sa svojim profesorom tokom Zoom poziva.


5e970d7392e8ba56a7135243
Foto: Insider.com

Aly Oliver, studentica Univerziteta Colorado u Boulderu, brižna je kćera, a njenin posljednji čin brige učinio ju je ultra-popularnom na društvenoj mreži TikTok. Naile, Aly je pokušala spojiti svoju single majku s jednim od svojih profesora na fakultetu preko Zoom dejta!

Sve je to dokumentovala i objavila na TikTok-u, a za manje od sedam dana prikupila je 9 miliona pregleda

Mojoj se mami jako svidio profesor za vrijeme karantine, stavila je u opis svog prvog video isječka. – O moj Bože, ovaj je jako zgodan!, komentarisala je njena majka kada je virila preko njenog ramena da bi pogledala profesora.

Odlučila sam zakazati konzultacije s profesorom kako bi moja majka ‘slučajno’ mogla ušetati u kadar, stavila je u opis mlada studentica koja je nizom vidjela prikazala korak-po-korak ‘smještanja’ mame i profesora.

U sljedećem videu vidi se kako njena majka vježba “slučajno” upadanje u poziv, a u posljednjem videu vidi se kako Aly snima sebe u razgovoru s profesorom preko Zooma u kojem ga podsjeća kako su joj roditelji razvedeni te da ona živi na dva mjesta. Njena majka u tom trenutku “upada” u razgovor i preuzima ga.

@aly_oliverr

sorry this was nothing but a virtual blind date prof but you really are my favorite… #fyp #professor #boulder #wingman

♬ original sound – Aly Oliver

U samo jednom danu video je pregledan približno 5 miliona puta, što je na kraju udvostručilo njegove prikaze u sedam dana, piše insider.com.

Komentari su prštali od podrške! – Želim da joj se ovo ostvari, pisala je jedna korisnica koja je pratila cijeli tok događaja. – Tvoja je mama jako hrabra i baš nas inspiriše, još je jedan od komentara koji je skupio čak 308 hiljada lajkova.

Neki su komentarisali i činjenicu kako se mama sredila. – Kako je ušetala sa cijelom šminkom i konturama!, primijetili su.

Nakon što je dosegla natprosječno velike brojke pogleda, Aly je kontaktirala profesora kako bi mu obznanila da je postao poznat na TikToku, a uskoro je i na mail dobila njegov odgovor. Iako se nije činio oduševljenim što je potajno snimljen, poštovao je njen motivaciju.

Iako nije bio pretjerano sretan što ga je potajno snimala, napomenuo je kako cijeni njenu motivaciju da pomogne majci. Profesor je u svom odgovoru kazao kako smije ostaviti video na društvenim mrežama, jedino pod uvjetom da napiše seminar o pitanjima koja je podižu vezano uz intelektualno vlasništvo – ali na TikToku te da mora iskoristiti spomenute video isječke kao primjere.

Na veliku žalost svih obožavatelja ove veze, Aly je objavila da nema novosti po pitanju njihove romanse jer žive u drugim državama i oboje su u karanteni.

No, uporna kakva jest, napomenula je da će u seminarskom radu, na samom kraju napisati i majčin broj mobitela. – Nemam šta za izgubiti, kazala je.

Pratimo razvoj situacije!