Studentica otkazala ispit jer nije imala uređene nokte

Naljutila je mnoge na društvenim mrežama kada je otkrila zbog čega je otkazala ispit.


nail stylist decorating customer s fingernails
Foto: Envato

Za vrijeme srednje škole, većini nas mijenjaju se prioriteti u životu. Prvi prioritet većine maturanata je upisati željeni fakultet. Nakon upisa, prioriteti postaju dobar i povoljan studentski smještaj, grananje društvenog života, ali i učenje nove materije, odlazak na predavanja, polaganje ispita za vrijeme rokova s najboljim ocjenama koje će nas zadovoljiti.

Iako bi ovo, barem okvirno, trebali biti ciljevi većine studenata, neki ipak imaju drugačiju listu prioriteta koja može zbuniti, pa čak i naljutiti druge.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Jedna je osoba nedavno na popularnoj stranici Ispovesti objavila vrlo zanimljiv razlog otkazivanja ispita.

– Otkazala sam ispit jer nisam imala uređene nokte, kozmetičarka mi na odmoru bila, a ispit se poklopio baš s time, kratko je napisala.

Na ovoj stranici komentatori imaju mogućnost i reagovanja na objavu, pa je 200-tinjak osoba kliknulo da “odobrava” objavu, dok ju je osudilo preko 3700 korisnika, prenosi Moj Faks.

Iako se ne zna je li osoba mislila ozbiljno svojom objavom ili ne, naljutila je mnoge.

– Pa pametno. Opće je poznato da se ispit ne može pisati bez uređenih kandži, napisao je neko sarkastično.

– Čime se budala ponosi, pametan se toga stidi, piše još neko.

– Ja se nadam da ne studiraš medicinu, piše komentator.

– Ja sam na ispite izlazila kao da me poplava izbacila. Ko još da razmišlja i o tome kako izgleda, daj mi da položim, ostalo me nije zanimalo, poslije mogu biti lijepa, piše komentatorica.

Objava zbunila mnoge

Uz njih, nekoliko komentatora kaže da je studentica izmislila ovaj razlog za otkazivanje ispita, dok se drugi pitaju zbog čega su neke djevojke toliko opterećene noktima, kosom i sličnim stvarima.

– Da si otkazala dejt ili tako nešto, shvatila bih, iako osobno ne nosim umjetne nokte, niti su mi nokti važni (u smislu da li su lakirani ili ne, sve dok su uredni. Ali poštujem, svako ima svoj stil i u tom slučaju bih odobrila. Ali otkazati ispit zbog toga je nebulozno. Vama pojedinima je polomiti nokat, isto što i polomiti zub. Zašto ste tako opterećene?, pita još neko.