Studentica odlučila uljepšati dan sustanarima: Odlučila pokloniti svoj bicikl

Studentica je odlučila pokloniti svoj bicikl koji ima čak i ime.


Foto: Srednja.hr
Foto: Srednja.hr

Studentski dom Stjepan Radić u Zagrebu, poznatiji kao Sava, uvijek je bio posebno mjesto. Upravo tamo studentska solidarnost najviše dolazi do izražaja, a dokaz tome je i ova vijest. Bivša stanarka doma je odlučila pokloniti svoj bicikl!

Studentski dani znaju često biti vrijeme kada se možete zaista uvjeriti u to da su ljudi u suštini – dobri. Naravno, bit će situacija u kojima će vas iznenaditi koliko mogu biti loši, ali na svu sreću, danas donosimo primjer koji donosi osmijeh na lice, piše Srednja.hr.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U Facebook grupi Save, koja broji više od četrdeset hiljada članova, danas je tako Mihaela (25) s TTF-a odlučila napisati objavu u kojoj poklanja bicikl:

*Za one koji su ostali u domu na ljeto!*
Ispred 9.pav parkiran je (nadam se jos uvijek) ovaj bicikl sa slike. Odaziva se na ime Pavao. Nisam ga nosila doma, a s obzirom da su moji studentski dani gotovi i necu se vracat domskom zivotu bicikl darujem onom tko ga prvi uzme hahah.. nije najbolja masina ikad al Pavlek vam moze pomoc da dodete do cilja. Nadam se da ce vam cilj bit faks, a ne Roko.
Zivili.

Sigurni smo da bicikla više nema ispred devetog paviljona, ali i isto tako da je Mihaela zaista uljepšala dan nekome od stanara. Ekipa portala Srednja.hr pitala je Mihaelu kako je došla na ideju poklanjanja bicikla.

– S obzirom na to da sam mjesec-dva udaljena od diplome, moj život u studentskom domu došao je kraju. Zbog svih okolnosti nisam mogla ostati u Zagrebu, a bicikl nisam mogla nositi sa sobom u Split. Kako znam da je dosta studenata ostalo u domu na ljetnom, a bicikl stoji sam, bilo je normalno da ga proslijedim dalje, i da nastavi služiti svrsi, objasnila nam je Mihaela (25). Iako se u Zagrebu relativno lako snalaziti s javnim prijevozom, zahvaljujući autobusima i tramvajima, ipak nije idealno. Uvijek ovisite o voznom redu, a i opće je poznato da je ljeti vrlo neugodno gurati se s ljudima kojima je osobna higijena strani pojam.

– Bicikl u Zagrebu je jedan od važnijih prijevoznih sredstava, a posebno studenata. Njime se brzo dođe do cilja i ne trebaš se preznojavati u tramvaju ili busu. Služi za rekreaciju ili za posao, ako radiš za Bolt ili Wolt. Baš može imati puno uloga. Pavlek je stara Pony i sigurno je prije puno više bio na cesti, što se i vidi na njemu. Tu i tamo sada zapinje lanac i često treba bolničara, čiju ulogu su preuzeli prijatelji iz doma koji se razumiju u popravke.

 – Kao što ste mogli primijetiti, bicikl ima svoje ime: Pavao. Nije toliko neuobičajeno da se da ime biciklu/automobilu, ali ime Pavao je ipak malo čudno… Nema posebnog razloga zašto se zove Pavao. Jednostavno izgleda kao Pavao i paše mu to ime. Kad kažem “Pavao”, sjetim se sv. Pavla apostola koji je “vozio” svog konja, a ovaj bicikl je marke Pony pa eto. Za idućeg vlasnika imam ovu poruku: Pavao je star i vozi kao stari čovjek. S njime pođi na vrijeme i doći ćeš gdje trebaš na vrijeme, poručila je Mihaela (25).