Studentica na Twitteru postavila pitanje: Da li koristite neke tablete za bolje pamćenje?

Studentica postavila pitanje na Twitteru, a u komentarima su se nizali odgovori drugih studenata.


ucenje

Vjerovatno se svim studentima nekada desi da se osjećaju iscrpljeno i da nemaju energije za učenje, baš onda kada je najviše potrebna.

Iz očaja tada studenti posežu za velikim količinama kofeina, a kada ni to ne pomaže, onda se pitaju “šta dalje”. Jedna studentica na Twitteru se požalila na nedostatak energije prilikom učenja.

Tražila je savjet za “bolje pamćenje”.

 – Studenti da li koristite neke tablete za bolje pamćenje i da li konzumirate eneretska pića, primetila sam da za ovaj rok nemam energije za učenje, upitala je studentica iskreno.

U komentarima su se nizali savjeti drugih studenata koji su očito bili u sličnoj situaciji.

 – Moja koleginica je kao brucoš počela sa Guaranom i Burnom i već sljedeće godine dobila oboljenje štitne koje vuče i dan danas, pije lijekove, oscilira s kilažom po 10 kg, ne može zatrudniti (mada nzm je li to povezano), upozorila je jedna studentica u komentarima, a druga je dodala:

 – Energetska pića izbjegavam u širokom luku. Od suplemenata sam uzimala vitamin D na preporuku ljekara, i daleko se bolje osjećam. Samo oprezno ako misliš uzimati na svoju ruku, postoji neka granica koliko je preporučeno, nisam sigurna koja ovako napamet.