Studentica na Twitteru postavila pitanje: Da li koristite neke tablete za bolje pamćenje?

Studentica postavila pitanje na Twitteru, a u komentarima su se nizali odgovori drugih studenata.


ucenje

Vjerovatno se svim studentima nekada desi da se osjećaju iscrpljeno i da nemaju energije za učenje, baš onda kada je najviše potrebna.

Iz očaja tada studenti posežu za velikim količinama kofeina, a kada ni to ne pomaže, onda se pitaju “šta dalje”. Jedna studentica na Twitteru se požalila na nedostatak energije prilikom učenja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Tražila je savjet za “bolje pamćenje”.

 – Studenti da li koristite neke tablete za bolje pamćenje i da li konzumirate eneretska pića, primetila sam da za ovaj rok nemam energije za učenje, upitala je studentica iskreno.

U komentarima su se nizali savjeti drugih studenata koji su očito bili u sličnoj situaciji.

 – Moja koleginica je kao brucoš počela sa Guaranom i Burnom i već sljedeće godine dobila oboljenje štitne koje vuče i dan danas, pije lijekove, oscilira s kilažom po 10 kg, ne može zatrudniti (mada nzm je li to povezano), upozorila je jedna studentica u komentarima, a druga je dodala:

 – Energetska pića izbjegavam u širokom luku. Od suplemenata sam uzimala vitamin D na preporuku ljekara, i daleko se bolje osjećam. Samo oprezno ako misliš uzimati na svoju ruku, postoji neka granica koliko je preporučeno, nisam sigurna koja ovako napamet.