Studentica medicine na Facebooku prodaje svoj studentski ugovor

Studentica medicine "iznajmljuje" svoj ugovor uz dogovorenu proviziju.


Foto: Envato
Foto: Envato

U Facebook grupi ‘Tražim / nudim studentski posao’ vrlo se često mogu naći maštovite i zanimljive objave studenata u potrazi za poslom, ali i poslodavaca koji nude poslove koje studenti mogu obaviti.

Takva vrsta zapošljavanja uređena je Zakonom o obavljanju studentskih poslova, a kazne za kršenje odrednica propisanih Zakonom mogu biti prilično visoke, kako za naručitelje, tako i za izvođače posla, studente, prenosi Srednja.hr.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu došla je na ideju ponuditi svoj studentski ugovor na korištenje osobi koja se javi, uz proviziju od 10 posto, kako je napisala u objavi.

Pritom uopće nije skrivala svoj identitet. Oglas je objavila pod punim imenom i prezimenom. Zakon za svakog studenta koji zloupotrijebi ugovor tako da omogući obavljanje posla osobama koje nisu potpisnici ugovora, predviđa kaznu zabrane korištenja usluga posredovanja do jedne godine.

Uz to, propisana je i novčana kaznu u iznosu vrijednosti obavljenoga posla definiranoga ugovorom, a koja ne može iznositi više od 50.000 kuna, stoji u Zakonu.

Jedan od korisnika se u komentar javio s prijedlogom da studentica radije pronađe posao, na što mu je ona odgovorila da on proba raditi uz medicinu, aludirajući na težinu studija koji je upisala. U drugom komentaru se javila korisnica koja je pokazala interes za ovu ponudu i predložila dogovor u inboxu.