Studentica Maria Ema Mijan pored studija i radi, a ovo je tajna njenog uspjeha

Poslala je poruku mlađim studentima i otkrila tajnu svog uspjeha.


studentica
Foto: Youtube screenshot

Gošća nove emisije Studentskog objektiva je Maria Ema Mijan, studentica novinarstva, koja trenutno radi u marketinškoj agenciji.  Opisala je svoj put, s kojim izazovima se susreće i kako uspijeva biti odlična studentica.

Zašto novinarstvo?

 – To je pitanje koje me jako često pitaju, a na neki način je smiješna priča. Novinarstvo sam upisala jer povezuje sve stvari koje me zanimaju. Tu mogu biti kreativna, mogu pisati, otvorena je komunikacija, a uključuje i sport koji je i najveći razlog zbog kojeg sam upisala novinarstvo – upravo sportsko novinarstvo.

Trenutno zaposlenje

 – Trenutno radim u jednoj BH agenciji, tačnije Uredu Agencije za digitalni marketing. Radim na studentskom ugovoru, tako da nisam još sigurna u kojem smjeru će ovaj posao ići, ali ne može se baš gledati kao stalni posao. Ovo je i prvi posao koji se može povezati sa mojom strukom.

Poruka mladima

 – Kolegama bih poručila da je najgore ne pokušati, jer svako iskustvo je iskustvo, bilo ono dobro ili loše. Rad pri studiranju nije nešto obavezno, nije sramota biti student i ne raditi ili sa druge strane biti student i raditi.