Dekanesa ETF-a u Tuzli: IT kompanije su bazirane na našim studentima

Šta je potrebno za upis na ETF? Koja su zanimanja poslije završetka fakulteta?


nerdina mehinovic
Foto: Facebook

Ukoliko ste budući student kojeg zanima elektrotehnika, Elektrotehnički fakultet na Univerzitetu u Tuzli je jedna od prilika za vas. Za ovaj fakultet može se reći da je jedan od fakulteta za kojeg brucoši pokazuju najveći interes.

Kako upisati Fakultet elektrotehnike Tuzla? Koja su zanimanja poslije završetka fakulteta? Odgovore na ova pitanja dala je dekanesa ovog fakulteta, prof. dr Nerdina Mehinović.

 – Meni je zadovoljstvo što dolazim sa ETF-a za koji postoji veliki interes za upis studenata. Mislim da je za to odgovoran rad svih nas zaposlenih na fakultetu i jedan razvijeni odnos sa studentima koji je sa jedne strane prijateljski, a sa druge strane mi svoje studente obrazujemo ne samo u stručnom dijelu nego ih zaista pripremamo za život. Mi ih pripremamo za timski rad, za upoznavanje različitih karaktera ljudi. Na najbolji mogući način pripremamo ih za tržište rada, poručila je dekanesa Elektrotehničkog fakulteta.

Prijemni ispit

 – Budućem studentu potrebno je da iskaže interes za upis na fakultet, a na prijemnom ispitu je matematika iz četiri razreda srednje škole, kazala je dekanesa prof.dr Mehinović.

Više informacija o ovom fakultetu poslušajte u nastavku.

Prof. dr. Nerdina Mehinović: IT kompanije su bazirane na našim studentima

Kako upisati Fakultet elektrotehnike Tuzla? Koja su zanimanja poslije završetka fakulteta? Odgovore na ova pitanja nam je dala dekanica Fakulteta elektrotehnike Tuzla, prof. dr. Nerdina Mehinović u novoj epizodi serijala predstavljanja Univerziteta u Tuzli. #untz #totalnopozitivan #kameleon

Posted by Radio Kameleon on Tuesday, 10 May 2022