Studentica Ivana u 24 sata položila posljednji ispit na fakultetu i rodila bebu

Za diplomski ispit pripremala se u porodilištu da bi 12 dana kasnije i diplomirala sa čistom desetkom.


ivana markovic
Foto: Instagram

Beograđanka Ivana Marković (23) za samo 15 dana postigla je uspjeh vrijedan divljenja o kojem ne prestaje da se priča. Najprije je položila posljednji ispit na Medicinskom fakultetu, već sutradan se porodila, a ubrzo je stigla i titula doktora medicine.

Doktor medicine Ivana Marković je kćerka čuvenog ginekologa i specijaliste akušerstva u Višegradskoj Nebojše Markovića. Nastavljajući dugu tradiciju ljekara u svojoj porodici, ova uspješna mlada mama je otkrila kako se za diplomski ispit pripremala u porodilištu da bi 12 dana kasnije i diplomirala sa čistom desetkom. Ivana je rođena u Beogradu 7. jula 1997, na veliki praznik Ivanjdan. Odrasla je u porodici ljekara uz oca čuvenog ginekologa i majku oftalmologa.

– Završila sam Treću beogradsku gimnaziju i odluku da studiram Medicinski fakultet donijela sam samostalno. Naravno, odrastanje uz oca i majku, koji su ljekari, kao i ujaka, koji je takođe poznati doktor, imalo je uticaja na moju odluku. Uz njih sam i naučila da je biti ljekar najhumaniji, a ujedno i najodgovorniji posao, rekla je doktorka Ivana za Srećnu republiku.

– Očekivanje bebe dalo mi je veliku motivaciju da istrajem u odluci da sve ispite dam u roku. Srećna sam što sam to i uradila. Posljednji ispit sam položila 9. juna, mjesec dana prije termina za porođaj. Međutim, beba je odlučila da dođe na svijet malo ranije, pa sam se porodila već sutradan ujutru. Često se s drugaricama našalim da me je beba ispoštovala za ispite, kaže doktorka.

Kako je za 22. jun imala zakazan diplomski, učila je u porodilištu odmah poslije porođaja. Završne pripreme i ponavljanje za diplomski obavila sam u porodilištu. Dan kada sam diplomirala počeo je s velikim ushićenjem, imala sam malu tremu, ali je ona ubrzo nestala zbog velike podrške ljudi koji su bili uz mene.

– Diplomiranje i porođaj su dvije stvari koje se dožive na drugačiji način i koje se ne mogu uporediti. Jasno je da su i jedan i drugi događaj jedan od najvažnijih u životu svake žene i da izazivaju jake i pozitivne emocije, ali drugačije su prirode, iskrena je dr Ivana.

Ona ističe da je imala veliku podršku najbližih, koji su bili uz nju u ovim najlepšim i emotivnim trenucima.

 – Drago mi je da sam te emocije podijelila sa svojim najbližima. Ogromnu podršku su mi pružili moj otac, vjerenik Stefan, kao i ujak, koji je takođe poznati ljekar. Sve vrijeme uz mene su bile moje dvije najbolje drugarice i koleginice Anđela i Matilda, zaključila je ona na kraju razgovora.