Studenti Univerziteta u Zenici održali prvenstvo u bowlingu

Oko 70 studenata i studentica odmjerilo je svoje snage uz odlično druženje, pozitivnu energiju i atmosferu.


bowling
Foto: Zenit.ba

U okviru realizacije sportskih aktivnosti studenata Univerziteta u Zenici i njihove resocijalizacije nakon pandemije COVID 19, u subotu, 26.03.2022. godine, održano je ekipno prvenstvo studenata Univerziteta u Zenici u bowlingu. Da su studenti željni susreta i druženja uživo najbolje pokazuje broj učesnika na ovom događaju.

Ekipno prvenstvo u bowlingu organizovano je od strane Unije studenata Univerziteta u Zenici, uz podršku i saradnju sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona, Univerzitetom u Zenici i Univerzitetskim sportskim savezom studenata. Oko 70 studenata i studentica odmjerilo je svoje snage uz odlično druženje, pozitivnu energiju i atmosferu koje nije nedostajalo, piše zenit.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Cijela ideja ovog događaja upravo je bazirana na međusobnom upoznavanju i druženju uz sportske aktivnosti studenata Univerziteta u Zenici te informisanju o radu novog rukovdostva Unije studenata Univerziteta u Zenici.

Nakon postrojavanja ekipa i intoniranja državne himne BiH, učesnicima se riječima dobrodošlice kratko obratio savjetnik ministra u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona, Arnel Kalušić. Također rektor Univerziteta u Zenici, Jusuf Duraković; te dekanesa Filozofskog fakulteta u Zenici, Alica Arnaut; predsjednik Univerzitetskog sportskog saveza, Aleksa Stanković i predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici, Faris Preljević svim učesnicima su poželjeli puno sreće i dobrog druženja u okviru fair-playa.

U završnom dijelu takmičenja, dodijeljene su prigodne nagrade i priznanja za najuspješnije tri ekipe u muškoj i tri ekipe u ženskoj kategoriji. Nagrade i priznanja pobjednicima je uručila dekanesa Filozofskog fakulteta u Zenici, dok je predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici za osvojeno 1. mjesto u muškoj i ženskoj kategoriji dodijelio novčane nagrade koje je obezbijedila marketinška agencija Makeover media.