Studenti u Sarajevu traže od nadležnog ministarstva saglasnost za dodatni ispitni termin

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) zatražio je saglasnost Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS za dodatni ispitni termin.


Iz SPUS-a su podsjetili da je Senat Univerziteta u Sarajevu 9. septembra ove godine usvojio zaključak kojim se odobrava dodatni ispitni termin u septembarskom ispitnom roku, ali uz prethodnu saglasnost nadležnog kantonalnog ministarstva.

– Nažalost Univerzitet još nije dobio saglasnost Ministarstva za realizaciju ovog ispitnog termina, iako je zaključak poslan odmah nakon sjednice. S obzirom da je do kraja mjeseca ostalo još tri radna dana, da su naše kolege jako nervozne zbog iščekivanja ispitnog termina koji im je potreban, pozivamo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade na čelu s ministrom Anisom Krivićem da hitno da pismenu saglasnost na zaključak Senata, poručili su iz SPUS-a.

Ovaj dodatni ispitni termin će se realizovati od 01.10. do 10.10.2020. godine gdje student može polagati jedan ispit. Riječ je ujedno o produženju septembarskog ispitnog roka.