Studenti, saznajte više o zdravlju bubrega na tribini u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu

U susret Svjetskom danu bubrega, Donorska mreža Bosne i Hercegovine uz podršku Rektorata Univerziteta u Sarajevu organizuje tribinu pod nazivom “Zdravlje bubrega za sve, zaštita najranjivijih u vanrednim stanjima”.


32611698 7967733 scaled
Foto: Freepik / STUDOMAT

Tribina će se održati 22.03.2023. godine u 14:30 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Cilj tribine je podići svijest o značaju zdravih bubrega i prevenciji bubrežnih bolesti, kao i o položaju pacijenata koji se suočavaju sa ovim oboljenjima. Pored toga, biće riječi o donorskoj mreži Bosne i Hercegovine, donorstvu i transplantacijama.

Učešće na tribini je otvoreno za studente i građane koji žele da se informišu o zdravlju bubrega, prevenciji bubrežnih bolesti i doniranju organa. Nakon tribine, prisutni će imati priliku da potpišu donorsku karticu i time pomognu u spašavanju života onima kojima je neophodna transplantacija bubrega.

Svjetski dan bubrega obilježava se svake godine, kako bi se ukazalo na značaj zdravlja bubrega i podigla svijest o bubrežnim bolestima, koje predstavljaju značajan zdravstveni problem širom svijeta. Bubrezi su vitalni organi koji obavljaju niz važnih funkcija u organizmu, a njihov nepravilan rad može izazvati ozbiljne posljedice po zdravlje.

Pridružite se tribini i saznajte više o zdravlju bubrega, prevenciji bubrežnih bolesti i doniranju organa, te doprinesite vašim potpisom u borbi za spasavanje života onima kojima je neophodna transplantacija bubrega.

Vaše učešće može napraviti veliku razliku!