Studenti savjetuju: Zašto upisati Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu?

Mirza i Demir za buduće studente imaju par savjeta kada je u pitanju fakultet na kojem studiraju.


mirza demir
Foto: Facebook

Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu osnovan je školske 1973/1974. godine. Na Fakultetu uz primjenu savremenih edukacijskih i istraživačkih metoda obrazuju se magistri farmacije opšteg profila, osposobljeni da odgovorno i kompetentno obavljaju sve segmente farmaceutske djelatnosti vezane za lijek, kao i hranu i dodatke prehrani, kozmetiku, te biohemijske dijagnostičke metode i primjenu modernih analitičkih metoda.

Ovako osposobljeni stručnjaci će aktivno doprinositi razvoju sistema zdravstvene zaštite i unapređenju zdravlja stanovništva.

Studentu farmacije, Mirza i Demir članovi su Homework Huba, a za buduće studente imaju par savjeta kada je u pitanju fakultet na kojem studiraju.

Demir je student četvrte godine Farmaceutskog fakulteta, besprijekorno polaže ispite godinu za godinom iako je gradivo jako zahtjevno.

 – Svaki dan ga gledamo kako gleda u nebo i u sebi ponavlja kako koji lijek utiče na organizam, koje nuspojave dolaze i koliko doza je optimalno za koji medikament, poručuju iz Huba.

 – Govorili su mi da će studiranje farmacije biti izazov, ali izgleda da su me slagali, kroz šalu je dodao i nastavio da gleda u nebo.

Mirza je također student četvrte godine Farmaceutskog fakulteta i drugi dio ovog nerazdvojnog para. Nezamislivi su jedan bez drugog iako ispite ne spremaju zajedno, očito to Demiru ide puno brže iako ih i Mirza redom daje.

On također radi praksu dok studira u jednoj farmaceutskoj firmi i kaže da mu je odlično on-hand iskustvo vidjeti kako to svo silno učenje izgleda na tržištu rada. Već je našao svoj sistem učenja koji se sastoji od kratkih power naps između učenja, tako da ga možete vidjeti za knjigom u 5 ujutro, ali i u 11 navečer.

 – Farmacija kroz studiranje postaje način razmišljanja, nauka koja pravi takav efekat da je počinješ živjeti ako je zavoliš kao ja, rekao je Mirza koji je izgleda našao poetsku stranu u zdravstvenom studiju.