Studenti sa ovih fakulteta su seksualno najaktivniji tokom studiranja

Najaktivniji promijene i do osam partnera tokom studiranja.


Closeup portrait of lovers
Ilustracija: Envato

Svaki fakultet i smjer koji upišemo, upisujemo jer to volimo i time se želimo baviti do kraja života. Uz to, studentski dani nam donose nove prijatelje, nova poznanstva, rast i razvoj, ali i dovoljno mjesta i vremena kako bismo istražili i sebe kao osobe, uključujući i svoje seksualne želje i potrebe. No, prema nekim istraživanjima, određeni smjerovi ipak imaju više sreće po pitanju broja seksualnih partnera od ostalih.

Tokom 2020. godine provedeno je istraživanje o seksualnim navikama studenata širom Velike Britanije s posebnim fokusom na kojem univerzitetu studenti mijenjaju najviše seksualnih partnera. Prema istraživanju provedenom na skoro šest hiljada studenata, studenti na Univerzitetu Leeds Beckett u prosjeku promjene nešto više od osam seksualnih partnera (8,45 osoba prosjek) tokom svog akademskog školovanja, prenosi Moj Faks.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nakon njih je Univerzitet Southhampton Solent (8,18) i LSE (8,00) po prosječnom broju seksualnih partnera. No, zanimljivo je i kako je istraživanje napravljeno i po tome koji studiji su najviše seksualno aktivni.

Najaktivniji studenti ugostiteljstva, turizma, maloprodaje…

Naime, prema njima, studenti koji studiraju na studijima vezanim uz ugostiteljstvo, turizam i maloprodaju imaju najveći broj seksualnih partnera za vrijeme akademskog obrazovanja – 7,72 prosječna partnera.

Drugi po redu su inženjeri i studiji vezani uz proizvodnju – oni broje 6,82 prosječna seksualna partnera. Na trećem mjestu su studiji marketinga s 6,81 prosječnim partnerom. Na četvrtom mjestu nalaze se studiji teologije i komparativne religije sa 6,65 prosječnih partnera. Nakon njih dolaze studiji menadžmenta, pa računovodsttvom i finansijama, dok je filozofija zauzela 10. mjesto na ljestvici s 5.85 prosječnih seksualnih partnera.

Na posljednjem mjestu nalaze se studenti hemijskog inženjeringa sa manje od tri partnera (2,95).

Koliko god partnera imali i šta god studirali, najbitnije je zaštititi se!