Studenti sa ovih fakulteta su seksualno najaktivniji tokom studiranja

Najaktivniji promijene i do osam partnera tokom studiranja.


Closeup portrait of lovers
Ilustracija: Envato

Svaki fakultet i smjer koji upišemo, upisujemo jer to volimo i time se želimo baviti do kraja života. Uz to, studentski dani nam donose nove prijatelje, nova poznanstva, rast i razvoj, ali i dovoljno mjesta i vremena kako bismo istražili i sebe kao osobe, uključujući i svoje seksualne želje i potrebe. No, prema nekim istraživanjima, određeni smjerovi ipak imaju više sreće po pitanju broja seksualnih partnera od ostalih.

Tokom 2020. godine provedeno je istraživanje o seksualnim navikama studenata širom Velike Britanije s posebnim fokusom na kojem univerzitetu studenti mijenjaju najviše seksualnih partnera. Prema istraživanju provedenom na skoro šest hiljada studenata, studenti na Univerzitetu Leeds Beckett u prosjeku promjene nešto više od osam seksualnih partnera (8,45 osoba prosjek) tokom svog akademskog školovanja, prenosi Moj Faks.

Nakon njih je Univerzitet Southhampton Solent (8,18) i LSE (8,00) po prosječnom broju seksualnih partnera. No, zanimljivo je i kako je istraživanje napravljeno i po tome koji studiji su najviše seksualno aktivni.

Najaktivniji studenti ugostiteljstva, turizma, maloprodaje…

Naime, prema njima, studenti koji studiraju na studijima vezanim uz ugostiteljstvo, turizam i maloprodaju imaju najveći broj seksualnih partnera za vrijeme akademskog obrazovanja – 7,72 prosječna partnera.

Drugi po redu su inženjeri i studiji vezani uz proizvodnju – oni broje 6,82 prosječna seksualna partnera. Na trećem mjestu su studiji marketinga s 6,81 prosječnim partnerom. Na četvrtom mjestu nalaze se studiji teologije i komparativne religije sa 6,65 prosječnih partnera. Nakon njih dolaze studiji menadžmenta, pa računovodsttvom i finansijama, dok je filozofija zauzela 10. mjesto na ljestvici s 5.85 prosječnih seksualnih partnera.

Na posljednjem mjestu nalaze se studenti hemijskog inženjeringa sa manje od tri partnera (2,95).

Koliko god partnera imali i šta god studirali, najbitnije je zaštititi se!