Prijavite se na stipendije Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo

Prijavite se i osvojite vrijednu stipendiju!


vlada kantona sarajevo 6
Foto: Vlada KS

Fond Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata „IKRE“ uz saglasnost Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo raspisao je Konkurs za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studentima koji su djeca boraca i poginulih boraca, kao i poginulih civila žrtava rata sa područja ovog kantona.

Stipendije se dodjeljuju za šk. 2021/22. godinu, a pravo učešća na konkursu imaju djeca boraca – branitelja Bosne i Hercegovine, uz uslove da imaju prijavljeno prebivalište, odnosno boravište na području Kantona Sarajevo, a najdalje od 06.02.1999. godine i dalje neprekidno, da se nalaze na redovnom školovanju u srednjim, i višim ilii visokoškolskim obrazovnim ustanovama i da ne obnavljaju razred ili godinu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Stipendije se dodjeljuju u mjesečnom iznosu od 100,00 KM, a isplaćuju se za 9 mjeseci u kojima se odvija nastava za učenike i studente I ciklusa studija koji se nalaze na redovnom školovanju.

Konkurs ostaje otvoren do 7. novembra, a za više detalja pogledati Konkurs za dodjelu stipendija djeci boraca-branitelja BiH sa područja Kantona Sarajevo u šk. 2021/22. godini.