Studenti, prijavite se: Razmjena mladih u Austriji na temu mentalnog zdravlja

Program je namijenjen mladima od 18 do 30 godina, a rok za prijavu je 28. februar.


Ilustracija: STUDOMAT
Ilustracija: STUDOMAT

Organizacija “Plus Ultra Youth” poziva mlade iz Bosne i Hercegovine da se prijave za učešće u međunarodnoj razmjeni mladih na temu “Očuvanje mentalnog zdravlja u doba zloupotrebe društvenih mreža”. Razmjena će se održati u Retteneggu u Austriji od 11. do 19. maja 2024. godine, a u saradnji sa partnerima iz Austrije, Sjeverne Makedonije, Latvije i Armenije.

Program je namijenjen mladima od 18 do 30 godina koji aktivno koriste društvene mreže i imaju snažan interes za učenje o problemima mentalnog zdravlja koji proizlaze iz zloupotrebe društvenih mreža. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa načinima za sigurno i zdravo korištenje društvenih mreža, te da razmijene iskustva i interakciju sa vršnjacima iz različitih zemalja.

Detalji programa i prijave

Putni troškovi, hrana i smještaj pokriveni su od strane organizatora. Mladi koji su motivisani za aktivno učešće u podizanju svijesti o sigurnim i zdravim načinima korištenja društvenih mreža među svojim vršnjacima i lokalnim zajednicama pozivaju se da se prijave. Forma za prijavu dostupna je na linku, a rok za prijavu je 28. februar.

Više Informacija

Za dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti organizaciji “Plus Ultra Youth” posjetom njihovog Instagram profila @plusultrayouth. Ovo je izuzetna prilika za mlade da se upuste u međunarodnu razmjenu i steknu vrijedna znanja i iskustva o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja u digitalnoj eri.