Studenti, prijavite se na takmičenje i osvojite vrijedne novčane nagrade

Deset najbolje ocijenjenih radova kvalifikovat će se u finale takmičenja na državnom nivou i imati priliku da osvoje nagrade u vrijednosti 400, 600 i 1.000 eura za prva tri mjesta.


Foto: Envato
Foto: Envato

Unija Grupa, međunarodna računovodstvena kuća, organizuje takmičenje za studente pod nazivom „Unija Challenge 2022“.

U Uniji Smart Accounting uvijek traže kreativna rješenja koja pomjeraju granice u području računovodstva, savjetovanja i informacionih tehnologija. Ostvarili su brojne pomake u profesionalnim i tehničkim oblastima i uspostavili nove standarde poslovanja. Upravo zbog toga želimo pomoći i mladima da pored svog formalnog obrazovanja steknu vještine koje će im koristiti u poslovnom svijetu. Jedan od takvih načina su i ovakva takmičenja.

Takmičenje će se organizovati na način da se studenti mogu prijaviti na jedno od tri ponuđena područja: računovodstvo, savjetovanje i informacione tehnologije. U okviru ovih područja teme za izradu zadataka su:

  • Vizija računovodstva 2052.
  • Market research za potencijalnog investitora
  • Cyber Security za male kompanije

Unija Challenge takmičenje se sastoji iz dvije faze. U prvoj fazi učesnici će se takmičiti unutar svoje države. Deset najbolje ocijenjenih radova kvalifikovat će se u finale takmičenja na državnom nivou i imati priliku da osvoje nagrade u vrijednosti 400, 600 i 1.000 eura za prva tri mjesta.

Za što bolje razumijevanje poslovanja ove kompanije, svim zainteresovanim učesnicima će biti omogućeno da na Dan otvorenih vrata posjete prostorije Unija Grupe. Na kratkom uvodnom sastanku možete se detaljno upoznati sa ponuđenim temama, pitati šta vas zanima, upoznati članove komisije i upoznati konkurente. Dan otvorenih vrata održat će se 30. septembra 2022. godine u 12 sati u prostorijama Unije u Sarajevu, na adresi Marka Marulića 2.

Prijavite se individualno ili kao tim do 5.10.2022. na jedno od ponuđenih područja i tema i pristupite rješenju projektnog zadatka te pokažite svoju kreativnosti i znanje. Pobjednički tim na državnom nivou plasirat će se na regionalno takmičenje koje će se održati 21. novembra 2022. godine u poslovnoj zgradi Unije u Sloveniji na kojem će takmičiti za nagradu od 5.000 eura.

Postanite dio ove pozitivne priče, pokažite svoje vještine i iskažite ideje. Pokrenite promjene sa Unijom i prijavite se putem linka.

Vjerujemo da vaš neopterećen i nekonvencionalan pogled izvana može donijeti svježa rješenja koja mogu biti odlične polazne tačke za nova otkrića. Oni će zasigurno biti odlična startna pozicija za vašu karijeru.