Studenti otrovani na Univerzitetu u Berlinu

"Potreseni smo očitim krivičnim djelom koje se dogodilo na našem univerzitetu."


Foto: Expat.com
Foto: Expat.com

Sedam studenata je u ponedjeljak prebačeno u bolnicu jer su se osjećali loše i imali promjenu boje u šakama i stopalima. Kako se navodi, sve je više indicija da su studenti otrovani.

 – Potreseni smo očitim krivičnim djelom koje se dogodilo na našem univerzitetu, rekla je predsjednica univerziteta Tanja Bril.

Prema navodima policije, svi su prethodno nešto jeli ili pili u istoj čajnoj kuhinji koja je dostupna svima, gdje se hrana čuva u zajedničkim frižiderima.

Policija vjeruje da je više pakovanja mlijeka i galona sa vodom otrovano za sada nepoznatom supstancom između petka i ponedjeljka, a kako se navodi, tečnosti su imale “štipajući miris”.

Tek će laboratorijske analize, koje mogu da potraju, pokazati o kakvoj je supstanci riječ. Ispituju se i ostale namirnice i pića koji su dostupni na kampusu.

 – Stvar uzimamo veoma ozbiljno. Ne možemo isključiti da je u pitanju pokušaj ubistva, rekao je državni tužilac Robert Hartman.

Stanje studenta koji je u ponedjeljak bio u životnoj opasnosti u međuvremenu je stabilizovano, ali i dalje kritično.

Ostale žrtve su prošle sa nešto blažim simptomima. Svima koji borave na kampusu policija je savjetovala da ne jedu i ne piju ništa što je u zgradu uneseno ranije.

Onima koji primijete da su im poplavile noge ili ruke, preporučuje se da odmah zovu hitnu pomoć i da se ne pomjeraju, piše B92.