Studenti ostali bez svečane dodjele diploma, pa ‘uzeli u ruke’ svoje znanje

Njih 419 ostalo je uskraćeno velike svečane promocije u HD Herceg Stjepana Kosače, kako je to bila praksa posljednjih godina.


Foto: Bljesak.info

Diplomanti i magistri struke Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru preuzeli su svoje diplome.

Advertisements

Naime, njih 419 ostalo je uskraćeno velike svečane promocije. Umjesto toga studenti su u amfiteatru Sokrat na Filozofskom fakultetu preuzeli diplome raspoređeni prema studijskim grupama kroz cijeli dan od 8:30 do 15:00 sati, piše Bljesak.info.

Iako u nešto skromnijoj promociji, studenti su s osmijesima preuzeli ‘papir’ sastavljen od godina učenja, truda i besanih noći.

Advertisements

Utješne riječi zbog izostanka svečane promocije napisao je dekan Filozofskog fakulteta Ivica Musić na stranici te naglasio.

 – Želim vam istinski doživljaj svijeta u sebi i oko sebe. Želim vam cjelovitost duha, ljubav prema znanju i kulturi, čestitost mišljenja i jednostavnost života nezagađena svakovrsnom ideologijom lišenom univerzalnih vrijednosti. Razvijajte povjerenje i empatiju i više budite usredotočeni na lica nego na brojke, jednačine, paragrafe i grafikone. Imajte i dovoljno mašte i nemojte se lišiti duhovne nostalgije. Jer intelektualno stasati, legitimirati se kao stručnjak ne znači posvema se osloboditi djetinjega pogleda u nebo i tihe strepnje pred njegovim tajanstvom, napisao je Musić.