Studenti nezadovoljni hranom u menzi: “Pokušavam to objaviti, ali mi prijete da će me izbaciti iz doma”

Studnti iz čak dva studentska doma iz BiH tvrde da su gladni, a neki su se čak i otrovali, dok je iz pomenutog studentskog doma stigao demanti.


hrana

Osim što se moraju snalaziti u malim sobama s cimerima koje možda ne znaju, često se događa i da se studenti žale na prehranu u studentskim menzama.

Na portalu Katera nedavno su objavili pismo studenata iz studentskog doma Foča koji su poslali pismo u kojem izražavaju svoje nezadovoljstvo porcijama hrane.

Premalo hrane

Već duži period usprkos konstantnim pritužbama na kvalitetu hrane, raspodjelu hranjivih materija, odnosno nutritivnu vrijednost obroka, veličinu porcija, Javna ustanova Studentski dom Foča ne želi uzeti kritike u razmatranje. piše u pismu anonimna studentica.

Kako nastavlja, često im se događa da je hrane posluženo premalo, iako im je u cijenu doma uključen i obrok u menzi.

Svakodnevno smo suočeni sa neugodnostima prilikom odlaska u menzu i primorani smo dodatno naručivati obroke usprkos cijeni doma koju plaćamo, a koja iznosi 144 KM mjesečno, za smještaj i hranu, tvrdi.

Želimo apelovati na JU Studentski dom Foča da se kvaliteta hrane i veličina porcija podignu na viši nivo, u skladu sa potrebama mladih ljudi, piše ona, a čak spominje i želučane tegobe zbog velike količine masnoće u hrani te nedostatka proteina i povrća u obrocima.

Studentica za kraj piše kako se nada da će se zdravlje studenata sačuvati i da će njihovi studentski dom Foča uzeti kritike u razmatranje.

2 5
Foto: Katera

Odgovorili iz doma: ‘Ovo je netačno i zlonamjerno’

Nakon objavljenog pisma studentice, i Studentski dom Foča posao je svoje priopćenje u kojem tvrde da im je pismo studentice “naštetilo ugledu”.

Što se tiče prehrane, potpuno su netačne tvrdnje nezadovoljne čitateljice vašeg portala da je hrana u Studentskom domu loša. Kod nas gostuju profesori s Medicinskog fakulteta u Foči koji se hrane u našem restoranu i imaju isti meni kao i studenti. Od njih nikada nismo dobili niti jednu primjedbu, piše u priopćenju.

U priopćenju zatim pišu kako hranu kontrolira njihov Zavod za javno zdravstvo te napominju kako “otkako postoji ova ustanova, niti jedan nalaz nije bio neispravan”, pa kažu kako su kritike studentice o opasnostima po studentsko zdravlje netačne i zlonamjerne, da bi pred kraj priopćenja pisali što sve studenti dobivaju za iznos od 144 KM koliko plaćaju dom.

3 5
Foto: Katera

Javilo se još nezadovoljnih studenti

Nakon objavljivanja priče o studentima iz Studentskog doma Foča, javili su se i studenti koji žive u studentskom domu Pale u Bosni i Hercegovini s istim problemom oko prehrane.

Situacija je još gora u Studentskom centru Pale. Hrana je skoro pokvarena. Osobno sam se uvjerio u grah koji se daje za ručak koji mi je otrovao želudac i moram ići na pregled kod liječnika, piše nezadovoljni student i dodaje da je i kod njih veličina obroka premala te kako studenti kupuju dodatnu hranu kako bi preživjeli.

hrana
Foto: Katera

– Za ručak nam daju ili grah ili malo riže i graška i komad ribe koji se ne može jesti od smrada. Pokušavam to objaviti, ali mi prijete da će me izbaciti iz doma, dodaje student.