Studentski dom iz BiH uputio demanti: “Naša hrana je ispravna i redovno se kontroliše”

"Interesantno je da se ovaj problem baš javlja u mjesecu predizborne kampanje, a da se nije javio u prethodnom periodu", naveli su iz studentskog doma.


hrana studentski dom
Foto: Katera

Povodom objavljenog teksta od strane portala Katera u kojem anonimni student smješten u Javnoj ustanovi Studentski dom „Pale“ iznosi svoje nezadovoljstvo neadekvatnom hranom u studentskoj menzi, oglasili su se i iz ove ustanove.

Saopštenje JU Studenstskog doma „Pale“ prenosimo u cjelosti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Obraćamo Vam se po pitanju vaše objave teksta, odnosno „pisma“ od anonimnog studenta koji je navodno korisnik naših usluga JU Studentski centar Pale, a koje ste objavili na svom portalu 7. 9. 2022. godine.

Kada je u pitanju ishrana u našoj Ustanovi odgovorno tvrdimo da je hrana ispravna i da se redovno kontroliše od strane JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Regionalni centar Istočno Sarajevo.

Uzorci se ostavljaju na dnevnom nivou od svakih obroka, jer je i priprema istih na dnevnom nivou, i do sada nismo imali nikakavih primjedbi. Svi uzorci su svakodnevno dostupni sanitarnoj inspekciji, tako da odgovorno tvrdimo da je potpuna neistina od strane ovog studenta da je jelo bilo pokvareno.

Osvrćući se se na dio teksta koji se odnosi na količinu obroka, želim naglasiti da su obroci u skladu sa donesenim normativima koji je u skladu sa pravilnikom donose na početku svake akademske godine. Netačno je da su porcije obroka male i ako postoji potreba svaki od studenata može tražiti dopunu porcije, jer se uvijek priprema veća količina hrane nego što je stvarno potrebno.

U prilogu Vam dostavljamo prijedlog jelovnika koji je urađen 24. 8. 2022. godine gdje se vidi raznovrsnost jelovnika.

U formiranju jelovnika direktno, preko koordinatora za ishranu i radne grupe, učestvuju i studenti, odnosno preko predstavnika studenata studentskog parlamenta. Svi prijedlozi studenata i sugestije budu uvažene.

Osvrćući se na slično pismo koje se takođe pojavilo na Vašem portalu vezano za Studentski dom Foča, očigledno je da je ovaj student „korisnik“ oba pomenuta studentska doma i da nije predstavnik iz reda nezadovoljnih studenata, već iz reda politički instruisovanih, opredijeljenih i predizborno angažovanih studenata. Interesantno je da se ovaj problem baš javlja u mjesecu predizborne kampanje, a da se nije javio u prethodnom periodu što nam dovoljno govori o razlozima ovog anonimnog pisma.

Studenti nezadovoljni hranom u menzi: “Pokušavam to objaviti, ali mi prijete da će me izbaciti iz doma”