Studenti na CMBEBIH 2019: Jedinstvena prilika za učenje i povezivanje sa eminentnim stručnjacima iz cijelog svijeta

Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inžinjeringu CMBEBIH 2019. je savršena prilika za sve studente da slušaju, uče, upoznaju se i povežu sa eminentnim stručnjacima iz cijelog svijeta i predstavnicima organizacija IFMBE, IEEE, EAMBES i ESEM.


cmebih

Svi ti uvaženi naučnici iz oblasti medicinskog i biološkog inžinjeringa okupiće se na jednom mjestu, i od 16. do 18. maja u Banjoj Luci u Bosni i Hercegovini predstaviti najaktuelnije informacije iz svijeta nauke. Ono što je najvažnije, bit će na raspolaganju, između ostalih, svim mladim i ambicioznim budućim akademskim građanima, naučnicima, doktorima, inžinjerima, za sva njihova pitanja, nova znanja, te aktuelna istraživanja.

Slušati vrhunske svjetske stručnjake, i jedne od najcitiranijih autora na jednom mjestu je od izuzetne koristi za sve one koji žele da budu u toku sa svjetskim trendovima u oblasti nauke i istraživanja.

U okviru Konferencije biće održano i studentsko takmičenje. Riječ je o jedinstvenoj sesiji koja je organizovana u saradnji sa studentskim udruženjima iz Bosne i Hercegovine i Udruženjem studenata Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Cilj ovog takmičenja je proširiti kreativnost, znanje i afirmaciju učenika. Predstavlja jedinstvenu šansu studentima da se takmiče i da budu nagrađeni za svoj doprinos nauci i istraživanju.

Recenzenti su već odabrali radove studenata koji će biti predstavljeni na posebnoj sesiji tokom Konferencije. Međnarodna komisija će odabrati najbolji studentski rad, a autori će biti nagrađeni plaćenom kotizacijom za učešće na 15. Mediteranskoj konferenciji o medicinskom i biološkom inženjerstvu i računarstvu (MEDICON2019). MEDICON2019 će biti organizovan u periodu od 26. do 28. septembra 2019. godine u Portugalu, a domaćin će biti UNESCO Univerzitet svjetske baštine, Univerzitet u Koimbri. Naravno, program konferencije je bogat i društvenim događajima koji su prilika za umrežavanje.  Sve ovo su sigurno dovoljni razlozi da rezervišete svoje mjesto na ovogodišnjoj Konferenciji i budete dio naučne elite koja dolazi u Banju Luku i BiH.

Kako bi studenti sebi na vrijeme obezbijedili mjesto na konferenciji i otvorili nova vrata poznanstava, priliku za učenje i eventualno studiranje na svjetskim univerzitetima, potrebno je da se registruju na zvaničnoj stranici konferencije www.cmbebih.com

(STUDOMAT.ba)